TikTok-tábor
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor

– Ez meg mi a csuda? – hallatszott ki a kiabálás az irodából.

Peti csendesen üldögélt a folyosón, és várta, hogy behívják kihallgatásra. Az összes programozótáboros gyereket végigkérdezték, hogy mit tudnak az esettel kapcsolatban. A táborvezető, a csapatvezető és P. T. Holmes is az irodában voltak. Már csak Peti maradt a folyosón, a többieket elengedték.

Az egész zűrzavart az okozta, hogy kitudódott, valaki videókat készített a PEOPLE TEAM-tábor életéről a TikTokra. P. T. Children néven futott a regisztráció. Természetesen a videók hatalmas nézettséget kaptak, és néhány nap alatt százezresre nőtt a követők száma. A gond nem ez volt, hanem hogy a tábor többi résztvevőjével szemben etikátlan cselekedetnek számított. Mivel nem voltak megkérdezve a táborlakók az effajta médiamegjelenéssel kapcsolatban, ezért hatalmas botrányra számítottak a vezetők, amint a szülők fülébe jut az eset.

Az összes olyan táborlakót kikérdezték, aki képes lehetett az IP-cím elrejtésére és ennek az egész oldalnak a titkos működtetésére. Már csak Peti maradt hátra. Nagyon jó programozó volt, és sokat tanult az elmúlt napokban, de nem tartotta magát annyira jónak, hogy képes legyen ilyen dologra. Azért tetszett neki, hiszen ő is látta a videókat. Egyáltalán nem voltak sértők vagy megalázók. Követték a trendeket, szórakoztattak. Tényleg jó munkát végzett, aki megcsinálta.

– Gyere be, Peti! – nyílt ki az ajtó és hívta be a csapatvezető, Zente.

– Az utolsó delikvensünk, Peti – mutatta be a táborvezető, Géza a nyomozónak a fiút.

Peti zavartan állt az ajtóban.

– Ülj le! Nem akarunk megenni, csak felteszünk néhány kérdést – nyugtatta a nyomozó.

Peti leült az egyik székre, és idegesen járatta a lábát, miközben a kezeit tördelte.

– Mikor szereztél tudomást az oldalról? – kezdte a kihallgatást Géza.

– Már kedden elindult a pletyka, hogy valaki elkészítette a PT-táborok TikTok-oldalát. Én csak szerda reggel regisztráltam, hogy bekövethessem.

– Miért nem szóltál senkinek? – faggatta tovább Zente.

– Nem gondoltam, hogy kellene. Igazából semmi rossz nem volt benne. Sokat nevettünk és rengeteg like-ot kaptunk. Magamról is láttam egy videót, de az sem volt ciki.

– Van fogalmad arról, hogy ki működteti az oldalt? – tette fel az utolsó kérdést Géza.

– Nincs – zárta le a beszélgetést Peti.

Zente kikísérte a fiút az ajtón, majd közölte vele, hogy visszamehet a többiekhez.

– Mit gondol, Holmes? – fordult a nyomozó felé Géza.

– Az ügy bonyolult, de nem annyira, hogy a nagy P. T. Holmes ne tudná megfejteni. Rengeteg gyereket kihallgattunk és sok-sok dolgot megvizsgáltunk. Miközben összegeztem a gondolataimat, felvillant bennem valami. A megoldás igen egyszerű. Bár az IP-címet ügyesen titkosította a tettes, de egyvalamit elfelejtett. Mivel a videókat számítógépen keresztül töltötte fel, minden egyes tevékenysége bekerült a szerver memóriájába. Ezt visszakeresve könnyen megtudhatjuk, ki készítette a profilt és a videókat.

Zente hangosan felnevetett.

– Bocsánat, de ez a videó tényleg nagyon jó lett – fordította a többiek felé a telefonját.

– Valóban. Nem gondolom, hogy meg kellene szüntetni a profilt és a videókat, csupán a megfelelő jogi nyilatkozatokat és papírmunkát elvégezve szabad utat adni a dolognak. A tábor többi lakója is biztosan szívesen becsatlakozna a munkába – szögezte le Géza.

– Így van, uraim. Nos, én azt hiszem, végeztem, és nincs már más teendőm – szólt közbe P. T. Holmes, miközben felállt és távozni készült.

– De ki a tettes? – kérdezett vissza Zente.

– Én úgy látom, már nincs szükség az illető kilétének felfedésére. Saját maga adott választ önöknek a következő feltöltött videóban – felelte Holmes, és kisétált az irodából.

Kovács Dalma

AJÁNLOTT

A PT-ben nem lehet unatkozni

Gyerekszem
A programok sokszínűsége alap, ez pedig modern eszközökkel és felkészültséggel párosul a PEOPLE TEAM gyerektáboraiban. Gyuri röviden összefoglalta,…

Friss