Bálint, a szószátyár
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Felkészültem. Bálinttal ugyanis legendásan nehéz beszélgetni. Az évek során a KecskeNEWSás újságíróinak egész hadserege vérzett el a vele vívott harcban. Tegnap nekem sikerült a lehetetlen.

KecskeNEWSás: Hogy jött a fotózás?

Bálint: Mármint a PEOPLE TEAM-ben?

KN.: Igen.

B.: Húha, már nem is emlékszem. Négy éve megkérdeztem Atert, hogy nem lehetne-e feleleveníteni a fotózást, mert régebben már volt, aztán utána valamiért megszűnt, és Szinovszki Matyival (régi táborvezető) ugyanakkor gondoltunk erre a fotós dologra, úgyhogy elindítottuk, vagyis újraindítottuk a fotózást. Akkor még csak tanítottuk, délután nem igazán fotóztunk. Akkor még volt csapatunk.

KN.: Most, hogy már nincs csapatod, melyiknek szurkolsz?

B.: A feketéknek.

KN.: Jó válasz.

B.: Miért?

KN.: Mert én is fekete vagyok.

B.: Te is fekete vagy? Zsír.

KN.: Mit szeretsz jobban fotózni: tárgyakat vagy embereket?

B.: Természetesen tárgyakat, mert azok nem mozognak sehova, és nem is utálják, ha fotózzák őket.

KN.: Videózni is szoktál, vagy maradsz a fotózásnál?

B.: Nem, videózni nem igazán szoktam. Egyszer már volt egy ilyen kisebb videós munka, de abban is kellett fotózni, úgyhogy annyira azért nem volt jó. Szóval gyakorlatilag nem. Most meg már főleg nem.

KN.: Hogy kerültél a PT-be?

B.: A középsuliban, ahova jártam, egyik osztálytársam ismerte Atert, és az ő révén kerültem kapcsolatba a táborral. Aztán egy másik osztálytársam is lejött ide, a táborba, és akkor mondta, hogy jöjjek én is, azóta visszajárok ide.

KN.: Sokan kérdezik, hogy miért vagyok rajta ennyi képen. Ez engem is érdekelne.

B.: Állítólag azért, mert nagyon fotogén vagy. Te vagy az egyik legfotogénebb a táborban. De most már nem leszel rajta, mert Borzas intézkedett. Ne aggódj!

KN.: Elgondolkodtál rajta, hogy ha nem fotózást tanítanál, akkor mit csinálnál a táborban?

B.: Akkor valószínűleg takarítanék és mosogatnék egész nap. Az még közel áll hozzám, mármint abban nem vagyok olyan béna. Esetleg még a fotózás továbbfejlesztve: egy művészeti műhelyt alakítanék ki a többiekkel, ahol nem csak fotó van, hanem grafika, reklámgrafika, alkalmazott grafika, honlaptervezés, ilyesmik.

KN.: Minden tanár mondja, hogy nagyon fáradt. Te hogy vagy ezzel?

B.: Természetesen nagyon fáradt vagyok én is.

KN.: Azért vagy fáradt, mert minden helyen ott kell lenned és fotóznod, vagy segítenek a társaid?

B.: Nekem a fotózás mennyiségével semmi bajom nincsen. A tanítás mennyiségével már inkább, merthogy szétszaggatnak a diákok azzal, hogy kicsit nagy feladat ilyen rövid idő alatt megtanulni bizonyos dolgokat. Ezt leszámítva jól leosztjuk egymás között a teendőket. Ezzel nincsen gond. A feltöltés sebessége lehetne egy kicsit gyorsabb. Mármint amikor a Facebookra töltjük fel az aznapi képeket.

KN.: A tábortánccal hogy állsz? Nem igazán látunk a fellépők között.

B.: Nem, mert semmi mozgáskoordinációm nincs.

KN.: Akkor köszönöm szépen.

B.: Még én is szeretném megkérdezni, hogy kielégítő válaszokat adtam-e, mert legutóbb például a Fónai Anna próbálkozott pár éve, és nagyon kiakadt.

KN.: Mert nem adtál jó válaszokat?

B.: Nem. Igazából nem adtam válaszokat.

KecskeNEWSás-archívum

AJÁNLOTT

20 perc alatt barátokra leltem

Interjú
Táboroztatókat bemutató sorozatunkat Mátéval folytatjuk, aki a PT-s gamertábor tanára. Fonyogáb Máté vagyok, 22 éves, üzemmérnökinformatikus-hallgató. Szeretek zenét…

Friss