Az eltűnt fánk esete
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

– Vajon mi történhetett? – kérdezte az egyik kisfiú.

Az egész gamertábor csapata ott állt az ebédlőben, és az üres tálat figyelte. Hosszú hallgatás után egy kislány szólalt meg először:

– Itt már csak egyvalaki segíthet!

– Ki? – kérdezték a többiek.

P. T. Holmes – felelte ünnepélyes hangon.

– Az meg ki a szösz? – hangzott egy morcos képű fiú hangja hátulról.

– Még nem hallottál P. T. Holmesról? Ő a leghíresebb nyomozó a PEOPLE TEAM-táborok történetében. Eddig nem volt olyan ügy, amit ne göngyölített volna fel. Az arcát még nem látta senki, mert kabát és kalap takarja. Mindent így kell hagyni, ahogy találtunk. Szólnunk kell neki, és akkor P. T. Holmes eljön, és megoldja a rejtélyt.

– Na erre kíváncsi vagyok! – mondta nagyképűen egy lány.

Az egész csapat egyöntetűen megszavazta, hogy üzennek ennek a híres nyomozónak, hátha kiderül, hogy mi történt az utolsó darab fánkkal. Az üzenetet elküldték a kislánnyal, az ebédlőt pedig úgy hagyták, ahogy volt. Közben hallani lehetett, ahogy sugdolóztak. Többen voltak, akik nem hittek ebben az egészben, de azért néhányan biztosak voltak benne, hogy P. T. Holmes eljön, és megoldja az ügyet.

Gyertek gyorsan! – hallatszott nem sokkal később egy lány kiáltása végig a folyosón. A gamertáborosok pislogó szemmel bújtak elő a teremből.

– Mi ez a kiabálás? Talán tűz van? – kérdezte a csapatvezető.

– P. T. Holmes már meg is érkezett! – kiabálta tovább a kislány, miközben az ebédlő felé szaladt.

Az összes gamertáboros gyerek futni kezdett az ebédlőig.

– Hol van? – kérdezte egy másik lány.

Itt vagyok – hallatszott P. T. Holmes hangja az ebédlőből.

A gyerekek tátott szájjal figyelték a nyomozót. Holmes előhúzott egy széket, leült, és nyalókával a szájában kezdett beszélni:

– Azt kértétek a nagy P. T. Holmestól, hogy fejtse meg az utolsó fánk eltűnésének rejtélyét. Hát legyen! Bár nem volt nehéz és túlságosan agyfacsaró a nyomozás, de én mégis kiderítettem nektek, hogy ki a tettes. Ahhoz azonban, hogy megtudjátok, nektek is meg kell oldani egy feladatot. Nem, nem fogom azonnal elárulni a fánktolvaj nevét. Gondolkoznotok kell, és megoldani a feladványomat. Ehhez pedig arra van szükség, hogy megismerjétek egymást. Üljetek le körbe, és mindenki mondja el, hogy miért nem ő ette meg a fánkot! Amikor mindenki végzett, egy kalapba dobjátok be annak a nevét, akire gyanakodtok. Aki a legtöbb szavazatot kapta, az lesz a tettes – fejezte be mondanivalóját.

– És ha mégsem az a fánktolvaj? – kérdezte valaki a csapatból.

– Arra majd visszatérünk, amikor már ott tartunk – közölte Holmes.

A gyerekek elmondták a védőbeszédeiket, majd mindenki egy sapkába dobott egy nevet. Mielőtt azonban bárki is összesíthette volna az eredményt, egy kislány felállt, és sírva mesélni kezdett:

– Én voltam! Én ettem meg az utolsó fánkot. Otthon ilyet nem szoktunk enni, és annyira finom volt, hogy nem tudtam ellenállni. Bocsánat!

– Na mit mondtam? P. T. Holmes mindig megoldja. A fánktolvaj esete lezárva – felelte a nyomozó, és eltűnt a szemük elől.

Kovács Dalma

AJÁNLOTT

Belépni tilos!

'DENMÁS
A mókusok egyre többen gyűltek a táborvezető, Patrik ajtaja elé. Patrik a dühös hangzavarra nyitotta ki az ajtót.…

Az elveszett kulcs

'DENMÁS
– Nézd, Vivien, mit találtam! – szaladt be a szobába Bíbor. – Mi az? Árvíz van? – kérdezett…

Bújócska

'DENMÁS
Mindenki az esti számháborúra készült. Az egész tábor bezsongott, mint tavasszal a kaptár. A gyerekek csapatokat próbáltak toborozni.…

Friss