Személyes történetekből előadás
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Ha középiskolás vagy, és vonz a színházi világ, tudunk számodra egy jó nyári programot. Ez pedig nem más, mint a PEOPLE TEAM kéthetes színésztábora. Az egyik oktatót, Emerenciát kérdeztük a tábori tapasztalatairól.

Miért fontos a táborozás?

Olyan emberekkel ismerkedhetünk meg, köthetünk barátságot, akikkel nem a hétköznapjaink kötnek össze. Olyan emberekkel, akikkel egy az érdeklődés, akár a humor, egyszóval: aki érti a nyelvünket. Egy közösség tagjai lehetünk, amiben együtt gondolkodhatunk az általunk felvetett témákról, azokat beforgathatjuk egy közös alkotásba.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

A magatokban megfogalmazott kérdéseket mindig tegyétek fel, nyitott és kíváncsi fülek fogják hallgatni azokat. Gondolkodjunk, nevessünk és alkossunk együtt! Várunk Titeket!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Legyenek kíváncsiak és befogadók. Nyitottak gyermekük kívánsága és produktuma felé a tábor végén. Hallgassák meg a megszerzett élményeiket. Nevessenek velük!

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Nyitottságot és sok közös megfejtésre váró gondolatot. Bízom benne, hogy a gyerekek barátokként tekintenek majd egymásra, a csapatból pedig közösség alakul, ahol nincs rossz gondolat vagy megfejtés.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Megkérdezem, hogy lenne neki jó. Mit csináljunk máshogy, hogy komfortosan érezze magát a szituációban, így nem lesz bosszantó. Több odafigyeléssel fordulnék felé.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Meleg pulcsi, bő, színes felsők. Egy mintás napszemüveg. Pár jó vicc, de tényleg jó. Naptej mindenképpen. Kényelmes cipő. Majd papucs, amiben jókat lehet slattyogni. Papír zsebkendő. Várakozás. Törölköző.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Egy huszonhárom fős csoporttal foglalkoztam, és amikor véget ért a foglalkozás, nem akarták, hogy elmenjek, meghosszabbítottuk a játékot pár órával. Szerették, és vártak legközelebbre. Megbíztak bennem, és teljesen elvesztették az időérzékelésüket.

Tartasz valamitől?

Hogy mennyire értek majd szót a gyerekekkel korosztálytól függően. Hogy elérjem, hogy ők is megbízzanak egymásban és bennem.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Mit fognak velünk megosztani a gyerekek a színésztáborban. Befogadnak-e a személyes történeteikbe, amiből megszületik az előadás.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Lehetséges együtt gondolkodni, létrehozni egy előadást felesleges szigor nélkül, kompromisszumokkal.

AJÁNLOTT

A gyerekkor egyik legjobb élménye

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Gabival folytatjuk. Most kiderül, miért jelentkezett ő a PEOPLE TEAM nyári táborába. Mutatkozz…

A ti örömötök a miénk is

Interjú
Ezúttal négy fiatalt kérdeztünk arról, miért jelentkeztek a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborába táboroztatónak. Fehér Kata: „17 éves…

Friss