A mennyországban is lesz Morning Show
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Mai cikkemben, ami egyben egy interjú is, kifaggattam az újságírók Anyukáját és Apukáját. Több kérdést is kimerítően megválaszoltatva készítettem el a várva várt interjút. Érdekes tényekre derül fény, olvassátok sok-sok szeretettel!

KecskeNEWSás: Mikor voltatok először a PEOPLE TEAM™-ben?

Viktor: Hölgyeké az elsőbbség!

Borzas: Én 2007-ben voltam először, büntiből, de hát újságírásra mentem, és az legalább annyira jó volt nekem, mint amennyire most nektek.

Viktor: Hát én még 2003-ban voltam először, azt hiszem, akkor még nem is itt, Tatán voltunk, hanem Kecskeméten… Fordítva! Akkor még nem Kecskeméten voltunk, hanem Tatán, de ja, egyébként képben vagyok. Egy haverom hívott le, hogy „mekkora jó lesz ez a PEOPLE TEAM™, és gyere”.

KN.: Először melyik szekciót választottátok?

Borzas: Én mindig újságíráson voltam. Először azért jelentkeztem oda, mert borzasztóan nem érdekelt egyik téma sem, de talán az újságírás volt az, ami a legkevésbé nem érdekelt. Úgy gondoltam, hogy talán abban még lesz valami izgiség, és hát lett is, olyannyira, hogy 2008-ban még visszajöttem diákként, és utána 2009-től már táboroztatói oldalról vettem részt a PT-ben. Aztán folyamatosan felküzdöttem magamat a tápláléklánc csúcsára a média szekción belül. Így lett belőlem újságíró tanár.

Viktor: Én annak idején még angolra jelentkeztem. Régen tök sok angoltanárom volt. Volt Isap, ő például tök vicces volt, mert nem tudott úszni, és hát ugye elmentünk a strandra, és amikor bedobtuk a vízbe, akkor jöttünk rá, hogy nem tud úszni, azért sipákolt annyira, hogy ne dobjuk be. Amikor először voltam 2003-ban, diák volt még Stücki, H. Dávid és egy-két ilyen törzstag, és velük raktak egy szobába. Aztán amikor H. Dávid elkezdett itt, a táborban médiázni, akkor szólt nekem, hogy én is menjek inkább médiára, és híradózzak vele. Úgy döntöttem, hogy jó, akkor megyek médiára. Ez egyébként úgy történt, hogy angolra jelentkeztünk, és közben azt kamuztuk Aternak, hogy H. Dáviddal fölhívtuk a szüleinket, és mindkettőnknek megengedték, hogy médián legyünk, és ne angolon.

KN.: Mióta dolgoztok együtt?

Viktor: Idén kezdtünk el együtt dolgozni. Annak idején, mielőtt eljött volna a mi időnk, média és újságírás egyben volt, még Iván és Zsibi ideje alatt. Aztán kaptunk külön termet, és volt egy kis megjátszott ellentét is. Akkor még Borzassal egy ideig más világ voltunk, ő sokkal vadabb volt, én meg ilyen jó kisfiú. Konkrétan idén év közben pont ezen gondolkodtunk valamelyik este, hogy valamelyikünk felhívta a másikat, mert nem volt programunk – nincs ló, jó a szamár is jeligére –, és akkor a másik meg ráért. Aztán elmentünk együtt az Operába, és utána rájöttünk, hogy tök jól tudunk együtt Operába járni, és akkor egy csomót jártunk Operába együtt. Ezután jóba lettünk, és egy csomót mentünk Operába Aterral is, és akkor megbeszéltük, hogy mi együtt fogunk dolgozni.

Borzas: A kultúra nagyon-nagyon fontos, mondhatni, központi szereplője a mi „kapcsolatunknak”. Hozzátartozik a dologhoz, hogy bár állítólag én vadabb voltam, Viktor pedig sokkal szelídebb, ez a dolog kiegyenlítődött, merthogy én nagyon sokat szelídültem, Viktor pedig sokat vadult az évek során. Abszolút kiegészítjük egymást, a vadság szintje ugyanott van.

Viktor: Borzas szép, én meg okos. Így jól megvagyunk.

Borzas: Igen, tulajdonképpen ezt tudjuk nyújtani. Viktor is szép…

Viktor: Te is okos!

Borzas: Igen, meg én is okos vagyok. Az a lényeg, hogy mindketten szépek és okosak vagyunk. Nincs semmiféle ellentét.

KN: A Morning Show-t is együtt találtátok ki?

Borzas: Ja!

Viktor: Hát az alapötlet Borzas fejéből pattant ki. Kulisszatitok, de mindkettőnk legjobb ötletei általában vécézés közben jönnek meg. Én elmeséltem az én ötleteimet, illetve Borzas is a sajátjait egy-egy reggeli vécézés után. Már hála az égnek van kettő szobánk, így tudunk akár egyszerre is vécézni. Az egyik ilyen után Borzas mondta ezt a Morning Show-t, és akkor kitaláltuk, hogy milyen is legyen; ez már közös, de az alapötlet Borzasé volt.

Borzas: Igen, de hát nyilván Viktor nélkül semmit sem tudok csinálni. Teljesen össze vagyunk nőve! Mostanra már csak többes számban vagyunk hajlandóak beszélni magunkról. Tehát teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy én csináljam ezt a Morning Show-t úgy, hogy Viktor nincs benne. Viktor nélkül abszolút kontúrját veszti a világ, és minden fekete-fehérbe vált, és még a sírós párnám is magától nedves lesz, úgyhogy mindent együtt kell csinálnunk. Kész, erre ítélt minket a sors, a karma, a jóisten, az univerzum…

Viktor: Bevonzottuk egymást.

Borzas: Az a lényeg, hogy kéz a kézben haladunk a nirvána felé.

Viktor: Bár én annyira nem adom a nirvánát, mert nem akarok nem létezni, akkor én inkább a mennyországot adnám.

Borzas: Deal! Ott is lesz Morning Show.

Viktor: Adom!

KN.: Mesélj nekünk a sírós párnádról!

Borzas: Sírós párna? Van otthon egy párnám, ami tényleg csak arra van, hogy ha nagyon szomorú vagyok, akkor belefúrom az arcomat, és sírok egy nagyot. Néha cserélni kell a huzatot. Nagyon érzékeny vagyok egyébként! A zord külső lágy belsőt takar, vagy hogy is működik ez a dolog? Tehát valahogy így, és akkor van nekem ez a párnám. Szeretek rá hivatkozni, például a csajozásnál nagyon jól jön, mert így azt gondolják, hogy van lelkem.

KN.: De van is!

Borzas: Van, persze hogy van! Csakhogy jó nagy. Annyira, hogy még egy sírós párna megléte és felvállalása is elfér benne.

KN.: Viktor, te erről mit gondolsz?

Viktor: Nyilván azért egy férfinak is fel kell vállalnia az érzéseit, és szerintem…

(Egy méhecske rászállt Borzas kezére.)

Viktor: Várjál, elhessegetem!

Borzas: Meg fog csípni! Hülye, hallod? Én nagyon félek ezektől!

Viktor: Szerinted én miért hessegetem el? Azért, mert nagyon szeretem?

Borzas: De ez az, hogy te el mered hessegetni, én meg itt félek. Amikor legutóbb valaki elhessegette, akkor azt nem csípte meg, de engem igen.

Viktor: Látod, ezért hívnak téged Anyunak és engem Apunak. Na de hogy visszatérjünk erre, ki kell mutatni az érzelmeket. Például a Schindler listája végén mindig szoktam sírni. Szóval szerintem nem para, hogy Borzasnak van egy sírós párnája. Akár egy kicsit gyakrabban is használhatná.

KN.: A táboron kívül is dolgoztok együtt, vagy ez csak a tábor keretein belül zajlik?

Borzas: Hát még eddig nem történt meg, de meg fog. Mindenképpen, merthogy ez jó.

Viktor: Igen, konkrétan már két vállalkozásötletünk is van, és mind a kettő elég valid (megalapozott, bizonyítható, igazolható – a szerk.), tehát nem ilyen légből kapott baromság, de ezekről még nem beszélnénk.

Borzas: Jövőre ilyenkor limuzinnal jövünk a táborba!

Viktor: Igen, mi nem szeretnénk, ha jövőre ilyenkor más jönne limuzinnal. Mindenképpen mi akarunk lenni azok. Tulajdonképpen a szelfi.com-ról akár beszélhetünk is, mert ez egy reklám, és ezt már nem tudják elvenni tőlünk. Borzasnak van egy oldala, és arról szól, hogy minden belefér. Szóval ezt akarnánk egy kicsit beindítani, mert annak már volt jó látogatottsága, csak Borzasnak nem volt ideje csinálni. És most kitaláltuk, hogy most lesz idő és lelkesedés, úgyhogy akkor csináljuk, de nem ebből akarunk baromi gazdagok lenni.

Borzas: Egyébként nagyon fontos: egyikünk sem szeret sokat dolgozni. Sokat dolgozni rossz, keveset dolgozni jó pénzért meg jó.

KN.: Táboron kívül is újságírással és médiával foglalkoztok?

Borzas: Én igen. Jelenleg az ottleszek.com nevű kulturális és zenei magazinnak vagyok az újságírója, és most augusztustól a player.hu-ra is fogok publikálni.

Viktor: Én emberek átveréséből élek, egy félig multi-level marketing alapon működő pénzügyi közvetítő cég tanácsadója vagyok. Azért választottam, mert kevés munkával sok pénzt lehet keresni, és amúgy is jól tudok embereket átvágni.

KN.: Térjünk vissza a táborba! Miért házasodtatok össze? Ennyire szoros lett a baráti kapcsolat köztetek, hogy házasságra került sor?

Viktor: Hát ez egy olyan dolog, aminek jelképes értéke van.

Borzas: Ez a szakmai összetartozást szimbolizálja.

Viktor: Lényegében ezt akartuk hangsúlyozni.

Borzas: Meg nehogy odamenjen valami csinos mókuslány a Viktorhoz, aztán itt elszeresse tőlem! Hé, papírom van róla, az enyém!

Viktor: Borzashoz meg végképp ne, mert barátnője van, és nagyon szereti. Szívecske, Gabi!

Borzas: Igen. Szívecske, Gabi!

KN.: És örültök, hogy mi vagyunk a gyerekeitek?

Borzas: Abszolút! Jobbakat nem is kívánhatnék. Tökéletesek vagytok! Ha lesz egy feleségem, és ráveszem, hogy elljen pár kölyköt, akkor azt szeretném, hogy olyanok legyenek, mint ti!

Viktor: És biztosan azt a középső nevet fogja kapni a gyermekem, hogy Neuschweinstein!

Borzas: Igen, ez is nagyon fontos!

Neuvirt Zsani

AJÁNLOTT

20 perc alatt barátokra leltem

Interjú
Táboroztatókat bemutató sorozatunkat Mátéval folytatjuk, aki a PT-s gamertábor tanára. Fonyogáb Máté vagyok, 22 éves, üzemmérnökinformatikus-hallgató. Szeretek zenét…

Friss