Angol reggeli
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Mr. Jackson meglepődve nézett a szobája ajtaja előtt heverő tálcára. Egy igazi, frissen készített angol reggeli várta a folyosón. Még gőzölgött a ropogósra sült szalonna és kolbász, a tükörtojás fehéren csillogott, és sárga szemével várta, hogy valaki elfogyassza. A bab pedig tökéletessé tette a kompozíciót.

Mr. Jackson fogta a tálcát, bevitte a szobájába, és jóízűen elfogyasztotta a reggelit.

Az első óra előtt felkereste P. T. Holmest, mert meg akarta tudni, hogy ki és miért kedveskedett neki.

– Szóval azt akarja, hogy derítsem ki, kitől és miért kapta az angol reggelit? – kérdezte összefoglalva a beszélgetést a nyomozó. Mr. Jackson bólintott.

P. T. Holmes ballonkabátjában és fekete kalapjában kilépett az udvarra. Először a konyhába vitte az útja. Mindent alaposan átvizsgált, egyetlen centimétert sem hagyott ki.

Azután átment az angoltáborosok klubjába, és megfigyelte a jelenlévőket. Minden mozdulatra felkapta a fejét. Egy-egy gyerekkel és mentorral beszélt is. Jegyzetfüzetébe többoldalnyi feljegyzést készített.

Délután, a nagy angoltáboros szópárbaj végén felállt, és magához hívta Mr. Jacksont. Kiálltak a tábla elé, majd P. T. Holmes hozzálátott az ügy felgöngyölítéséhez:

– Ma reggel jelen lévő tanáruk, Mr. Jackson az ajtaja előtt talált egy angol reggelit, amit neki készítettek. Szerette volna megtudni, hogy kinek és miért köszönheti ezt a kedves gesztust. Ezért megkért, hogy nyomozzam ki a szakács kilétét. Megvizsgáltam a konyhát, és a nap nagy részében a jelenlévőket is megfigyeltem. Ki is derítettem, hogy ki készítette a meglepetésreggelit. Az illető azonban szeretné, ha kilétét továbbra is homály fedné. Azt azonban megengedte, hogy elmondjam az okot, amiért Mr. Jacksonnak kedveskedett. A szóban forgó személynek nagyon rosszul ment eddig az angol az iskolában. Évről évre úgy evickélt át a tantárgyon kettes és hármas osztályzatokkal. Az elmúlt egy hétben Mr. Jackson azonban olyan szintre emelte az angoltudását, amivel bátran és büszkén ki mer állni a többiek elé. Most már biztos benne, hogy az iskolában is szárnyalni fog tudásával. Hálája jeléül készített egy tipikus angol reggelit tanárának. Részemről az ügy lezárva – fejezte be beszédét P. T. Holmes, és távozott a teremből.

Kovács Dalma


AJÁNLOTT

Exatlon by Peti

'DENMÁS
A szekcióvezetők egyesével érkeztek a táborvezető irodájához, mindannyian ugyanazzal a panasszal: – A gyerekek nem érkeztek meg a…

Nagy európai folyó

'DENMÁS
– Nagymama, nagyon éhes vagyok! – nyűgösködött Matyi. – Mindjárt sütöm a palacsintát, csak befejezem a keresztrejtvényt. Segíts,…

Nem csak egy rövid éjszaka

'DENMÁS
Nincs olyan gyerek, aki ne szeretne lázasan kutatni régi rejtett kincsek után, feltúrva akár a padláson porosodó ládákat…

Friss