Másfél nap után uraltuk a mapot
Szekció
PEOPLE TEAM tábor

Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja.

Tomi, ha jól tudom, ez lesz idén már a harmadik táborod. Mesélnél picit viszont a kezdetekről? Honnan hallottál a PT-ről, mi fogott meg benne?

Fú, ha jól emlékszem, Dani osztálytársam mondta, hogy lesz ez a tábor. Anno még ő sem volt a PT-ben, azóta már ő is harmadjára tervez jönni velem. Hogy mi fogott meg? Hát, persze az, hogy egyáltalán van olyan Magyarországon, hogy gamertábor. Egy-egy külföldi streamernél, youtubernél hallottam már, hogy létezik egyáltalán ilyesmi, de sosem gondoltam volna, hogy egyszer eljutok egybe. Mikor Dani a neten megtalálta a PT-t – ráadásul a szomszédban, Kecskeméten! –, először azt hittem, szórakozik. Aztán mikor mutatta a telóján, hogy komoly, nagyon megörültem. Legfőképp amiatt, hogy nem kell egy ilyen tábor miatt Amerikáig utazni.

És mik voltak az első benyomásaid a táborban?

Nekem viszonylag könnyű dolgom volt, mert ugye Danival ketten mentünk, már ismertük egymást, meg mi már sokat játszottunk együtt CS-ben, LoL-ban, Valorantban, ilyesmikben. Volt már egy összeszokott stratégiánk. Jó, megmondom őszintén, a többiekkel először volt egy kis feszkó, hisz ahány gamer, annyi játékstílus. De ezek igazából hamar elsimultak, mert a mentorunk igyekezett közös nevezőt találni köztünk, meg azt felfogtuk tőle, hogy nagyon nehéz lesz úgy bajnoknak lenni, ha nincs köztünk kooperáció. A technika egy dolog, de a csoportpszichológiának azért tényleg nagy szerepe van. Összehangolódva már másfél nap után uraltuk a mapot.

Milyen tapasztalatok jellemezték a tábori jelenléted az e-sport-foglalkozásokon kívül?

Uh, hát az nem mondható, hogy unatkoztam volna. A filmklubért például odavoltam, a sci-fiket nagyon szeretem, tartottunk is egy Star Wars-maratont a többi gamertáborossal. De ezen kívül is volt azért élet. Az én sulimban például eléggé semmilyenek az események, egy-egy unalmas Mikulás-bál, aztán ennyi. Ehhez képest elég vagány volt együtt látni ennyi új arcot. Nálunk a suliban belőlük is elég kevés van.

Mondanál valami jó sztorit esetleg, amit örökre megjegyeztél?

Ja igen, az például vicces volt, amikor Dani haverom meg egy ottani arc, Barna arról vitatkoztak egy órán keresztül, hogy a Horda vagy az Ally jobb a WoW-ban, ami odáig fajult, hogy Dani annyira hadonászott a székében, hogy valahogy elvesztette az egyensúlyát, és ahogy hátradőlt a székkel, magára borított egy egész tálnyi felszeletelt görögdinnyét. A ragacsos arcát, ahogy leszedte róla a tálat, sosem felejtem el.

És végezetül: mik a terveid az idei táborra?

Mostanában a Fortnite-ra vagyunk rákattanva Danival. Jó lenne abból felhúznunk magunkat. Remélem, sokan eljönnek tavalyról is. Úgy egy elég jó teamet alkothatunk.

Bárt Roland

AJÁNLOTT

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Filmet forgatok

Szekció
A PEOPLE TEAM csapata 2022-ben is megrendezi nagyszabású nyári táborait. A 17 téma között a filmezés iránt érdeklődőknek…

Friss