Állati jó interjú, de tényleg!
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Hétfő délután a kosárpálya mögötti füves területen egy igencsak érdekes állatbemutatót láthattunk, és aki mindezt prezentálta: Tóth Gábor.

KecskeNEWSás: Az Állati jó országszerte tart előadásokat, vagy csak Kecskemét környékén?

Tóth Gábor: Rendezvényeken is szerepelünk, meg országot is járunk. A csapásirányt úgy határoztuk meg, hogy ismeretterjesztő előadásokon felvilágosítsuk a gyerekeket arról, hogy a közvetlen környezetük is élőhely, és hogy ott hogyan kell tájékozódni, mire figyeljenek, mire ne, milyen jelből lehet következtetni arra, hogy mi történik, ha ezek közül a bemutatott állatok közül egyik vagy másik megjelenik az élőhelyünkön, mi az, ami tévhit ebből, és mi a valós okunk arra, hogy esetleg gyanakodjunk, hogy baj lesz ebből.

KN.: A sok-sok állat közül melyik az ön személyes kedvence?

T. G.: A rókákat szeretem nagyon. A kutyafélék alapból is csodálatos lények, hihetetlenül tanulékonyak, élénk felfogásúak, a rókának pedig a kedvessége lenyűgöző, tehát a szeretetét nagyon sokféleképpen és nagyon látványosan kimutatja, és talán ezzel befolyásol engem is. De minden állatommal szívesen foglalkozom.

KN.: Milyen állatot tartana, ha panelházban élne?

T. G.: Én mindenképpen azt mondom, hogy patkányt tartanék, volt is egy rövid időszak, hogy munkásszállón éldegéltem, és bár a patkánynak hihetetlenül sokféle reakciója van, a szeretetét nem tudja olyan sok módon kifejezni. Mindezzel együtt egy játékos, tanulékony, mindenféle közegben ügyesen tájékozódó lény, és nagyon ragaszkodóvá tud válni.

KN.: Önnek hogyan jött az állatok iránti, ilyen mértékű szeretet?

T. G.: Ez nem jött. Én így születtem valószínűleg. Nehézséget okoz megjegyeznem, hogy hány henger van a kocsiban, vagy hogy ki nyerte a foci-vb-t. Én valamiért látom a madarakat az út szélén, viszont nem látom azt az autót, amit kikerülök, csak észlelem, hogy ki kell kerülnöm, de nem nézem meg. Nem tudom, ki ült benne, azt azonban emlékezetből tudom, hogy amikor eljöttem itt meg ott, akkor milyen madarat láttam, vagy hogy hol milyen állat volt. Nekem az életem részei az állatok.

Mészáros Nándi

KecskeNEWSás-archívum

AJÁNLOTT

Mindig van kire számítanom

Interjú
Tudod, milyen egy tábori doki? Luca orvostanhallgató, akivel nyaranta a PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválján találkozhatsz. Miért fontos a…

Friss