Mókusnak lenni jobb, mint táborozónak?
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Szerinted táborozni vagy táboroztatni jobb? Egyesek annyira élvezik az előbbit, hogy felnőttként szeretnék azokhoz hasonló élményekben részesíteni a gyerekeket, mint amiket ők is átéltek. Hogy kinek mi jön be jobban, személyfüggő, mindenesetre most kikértük egy PT-s kismókus, Cini véleményét. Lássuk, mi hívta őt vissza a PEOPLE TEAM nyári táborába!

Miért fontos a táborozás?

Nyári szünetben sok gyerek otthon van egész nap, a telefonjukat nyomkodják, ki sem mozdulnak otthonról. Egy táborban ezzel ellentétben hasznosan tudják eltölteni az időt: új embereket ismernek meg, önállósodnak, tanulnak, és biztos, hogy nem unatkoznak. Emellett a szülőknek is nagy könnyebbség, hogy nyáron vigyáz valaki a gyerekükre.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Fontos tudni, hogy a táboroztatókhoz bármikor fordulhatnak bármilyen problémával, senki nem „harap”. Illetve ha nem barátokkal érkeznek, akkor sem kell aggódni, hogy egyedül fogják érezni magukat, mert a PT-ben mindenki nagyon közvetlen, könnyű barátokat szerezni.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Azt tanácsolnám, hogy ne aggódjanak a gyerekek miatt, mert biztosan jól érzik magukat a táborban, és a táboroztatók meg tudnak oldani bármilyen felmerülő problémát.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Csak az első alkalommal volt, de akkor nagyon kicsi voltam (6 éves), és nem nagyon kellett kezelni, mert hamar elmúlt.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Ha egy gyereknek honvágya lenne, elterelném a figyelmét valamilyen jó programmal (pl. sportolnék vele, társasoznánk, odahívnám beszélgetni), vennék neki egy fagyit, vagy mondanám neki, hogy hívja fel a szüleit.

A legtutibb táboros program a(z)…

A Koboldok városa, mert azt élveztem mindig a legjobban. Emellett szerettem, amikor takarodó után a nagyobbaknak tartottak előadásokat, és a szombat esti filmezések is nagyon jók voltak.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A hangár, mert ott mindig nagy a nyüzsgés, és nagyon finom a büfében a melegszendvics.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Amikor táborozó voltam, mindig láttam, hogy a mókusok milyen jó közösséget alkotnak és milyen jól szórakoznak együtt, ennek nagyon jó lehet a részese lenni. Illetve a tábor alatt biztosan számos téren fogok fejlődni (pl. problémamegoldó készség).

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Próbálom minél higgadtabban kezelni a szituációt, finoman utalok a problémára úgy, hogy ne sértsem meg.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Közvetlen, türelmes táboroztatók, egész nap legyenek programok, spontaneitás, sportolási lehetőség, trambulin, vízi csata, zene, kulturális nyitottság.

Mikor nevettél legnagyobbat a táborban?

Barni nagyon szórakoztató volt, az ő poénjain mindig nevettem.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Egy iskolai esemény keretein belül programokat kellett szervezni a kisebbeknek, ebben vettem részt, és a visszajelzések alapján minden gyerek nagyon jól érezte magát.

Tartasz valamitől?

Kicsit tartok a migréntől, mert ha keveset alszom, gyakran előjön.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen a „másik szemszögből” részt venni a táborban, mivel eddig mindig táborozó voltam, de mindenki azt mondta, hogy mókusnak lenni talán még jobb.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Jól tudok bánni a gyerekekkel, bármilyen problémát meg tudok oldani, és jól tudok csapatban dolgozni.

AJÁNLOTT

Leszámoltunk a szörnyeteggel

Interjú
Tittának, a PEOPLE TEAM volt táborozójának tettünk fel 3 villámkérdést, aki immáron táboroztató. Mutatkozz be, kérlek! Mikolás Titanilla…

Friss