Használd ki a lehetőséget, rövid az élet!
Interjú
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Milyen tanácsokat adna egy táboroztató a gyerekeknek? Marcell-lel, a PEOPLE TEAM nyári táborának fotóstanárával beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

A gyerekek nyáron programok nélkül maradnak. A táborozás egy remek lehetőség arra, hogy elfoglalják magukat, megismerjenek új embereket, kipróbáljanak új dolgokat. Emellett a szülők is tudnak pihenni, nyugodtan dolgozni a nyári szünet alatt is, anélkül, hogy meg kellene oldani a „ki vigyáz a gyerekre” gondot.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ismerjetek meg minél több embert, találjátok meg a saját társaságotokat! A szobában nem érdemes fent maradni, mert sok-sok lehetőségről lemaradtok, és az élet rövid.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

A gyerek ennél biztonságosabb helyen nem lehetne, emiatt nem kell félteni. Mindig minden gyermek boldogságára odafigyelünk, hogy életük legjobb táborozását élhessék át.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Olyan táborozóközösséget, akik nem lógnak ki a munka alól. Sajnos vannak fiatalok, akik még a táborozó szerepében ragadtak, a munkájuk elhanyagolása meg mások leterhelését vonja maga után, és még egyszer ennyi problémát.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Magam vagyok a megtestesült nyugalom. De ha mégis ilyen történne, megpróbálom vele lekommunikálni, hogy mi bosszant engem, és szépen megkérni, hogy ezt a bosszantó cselekvését hagyja abba, vagy valami kompromisszumot keresni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Sajgó tesók
– Legalább hat Gergő a táboroztatók közül, rosszabb hetekben is
– Sok-sok gyerek
– Végtelen emlék
– Vízi csata
– Wakeboard
– Sok strandolás
– Napsütés, de azért néha jólesik elázni (kivéve géppel a kezedben)

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

A legelső fotóscsoportomnak én voltam a kedvenc tanára, és nagyon jólesett, hogy tanulhattak tőlem. Szeretek tanítani, és a saját tudásomat átadni másoknak. Úgy érzem, visszaadom azt, amit kaptam évekkel ezelőtt a táborban.

Tartasz valamitől?

Hogy a munka miatt kevés ideig tudok csak lent lenni, és félek attól, hogy hiányozni fog utólag a tábor és a sok emlék.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogyan alakul a tábor jövője, milyen hatások figyelhetők meg a jelenlegi gazdasági és politikai helyzetnek köszönhetően, mint pl. a Covid vagy az ukrán–orosz háború.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Idén összeszedettebb és jobban elosztott fotósbeosztást tudunk készíteni, jobb munkamegosztással.

AJÁNLOTT

Mindig van kire számítanom

Interjú
Tudod, milyen egy tábori doki? Luca orvostanhallgató, akivel nyaranta a PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválján találkozhatsz. Miért fontos a…

Friss