A táboroztatók minden problémádon segítenek
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Aggódsz, hogy nem fognak odafigyelni rád egy nagy nyári táborban? A PEOPLE TEAM (PT) turnusonként 500 gyereket nyaraltat, azonban minden 6. gyerkőcre jut egy táboroztató, és mindenki azért van ott, hogy felejthetetlenné varázsolja a résztvevők nyarát. Az egyik tanárral, Bécivel beszélgettünk a PT-ről.

Miért fontos a táborozás?

A gyermek új dolgokat tanulhat, új barátságokat köthet, fejleszti a szociális készségeit. Egy nyári tábor minden oldalról hasznosabb időtöltés, mint otthon ülni. Egy ilyen széles körű táborban ráadásul minden szülő biztos lehet abban, hogy a gyermeke sokat tanulhat a nyáron, barátságos környezetben.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Sose félj, senkinek sem célja, hogy bántson. A táboroztatók, tanárok minden problémádon tudnak és akarnak segíteni. Merj barátkozni, ne legyél visszahúzódó!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne féltsék a gyermeküket, olyan táborba küldjék őt, ahova ténylegesen menni szeretne, és ha tudják, hogy honvágya van a gyermeknek, beszéljenek vele erről a tábor előtt vagy akár közben is.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Megértő, befogadó embereket, egy csomó érdekes programot, jó társaságot. Remélem, hogy semmilyen konfliktus nem lesz sem a gyerekek, sem a tanárok között. És azt is remélem, hogy képes leszek mindent a lehető legjobban véghez vinni.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Képtelenség halálra bosszantani, de ha mégis nagyobb problémám akadna, nyugodt keretek között megbeszélném vele. Mindent meg lehet beszélni diszkréten.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Fontos az összetartás, az odafigyelés (táborozóra és táboroztatóra egyaránt), fontos a befogadás. Esszenciálisnak tartom egy táborban azt is, hogy minden gyereknek legyen lehetősége kiteljesedni.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Bár sosem tanítottam még hivatalos keretek közt táborban, mindig nagy élmény, amikor valamelyik kisgyereket megtanítom kicsit zongorázni, esetleg a sporton belül valamilyen új trükkre. Mindig sikerélmény, ha valakit új dolgokra taníthatok meg.

Tartasz valamitől?

Attól tartok, hogy nem lesz elég önbizalmam, és meg fogom kérdőjelezni a saját képességeimet. Esetleg attól, hogy valamilyen helyzetet nem leszek képes a helyén kezelni.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen lesz egyszerre ennyi gyerekkel foglalkozni, vigyázni rájuk, illetve hogy milyen módon fogom ezt véghez vinni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy képes vagyok ezt megcsinálni, és nagyon jól fogom végezni a munkámat, közben pedig jól is fogom magam érezni.

AJÁNLOTT

Mindig van kire számítanom

Interjú
Tudod, milyen egy tábori doki? Luca orvostanhallgató, akivel nyaranta a PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválján találkozhatsz. Miért fontos a…

Friss