Mi a kajaügyelet?
Mi az?
PEOPLE TEAM tábor

A kajaügyelet nem arról szól, hogy őriznénk az ebédet vagy a vacsorát. A PEOPLE TEAM-táborok fontos szabálya, hogy a szobákban nem lehet ételt és italt tárolni. Kivétel a víz, de az üdítőt már a hangárban kell elfogyasztani.

Pizza és fasírt

A szobákba senki nem viheti fel a vacsora maradékát, és kekszből meg fagyiból sem lehet a hűtőben bespájzolni. A tábor 30 éves története alatt a szervezők találkoztak már fokhagymás fasírttal az ágyneműtartóban, pizzaszeletekből készült montázzsal a falon, és ragadt már palacsinta is a plafonra. A szétszórt csipsz- és ropidarabokból lakmározó hangyaseregről nem is beszélve.

Beszélgetőklub

Étkezni csakis a hangárban és környékén lehet. A kollégium épületeihez vezető kapunál reggel 7-től este 10-ig mindig őrködik egy táboroztató, és figyelmezteti a feledékeny táborlakókat. Akinek a kezében van a félig elnyalt jégkrém, vagy még van az innivalójából, letelepedhet az ügyeletes köré, hogy elfogyassza. Az árnyékot adó hatalmas napernyő körül már a tanórák közötti szünetekben kisebb gyerekcsapat verődik össze. Üdítőzés és fagyizás közben hosszas eszmecserék folynak a világ dolgairól, de azért mindenki figyel, hogy senki ne lophasson ki élelmiszert a kapun túlra.

Csempészbandák

Azért vannak olyan gyerekek is, akik küldetésként fogják fel, hogy kijátsszák az őrséget. A 3-4 fős „csempészbandák” próbálják meg átverni az őrködő mókust, vagy a kerítés résein tuszkolják át a jégkrémeket. Ilyenkor általában saját társaik figyelmeztetik őket a szabályok betartására. Az is előfordul, hogy a görbe úton járók egy beépített embert küldenek a kajaügyeletbe, aki ártatlanul kólát szürcsölgetve falaz társainak.

Éhes vagy? Szólj!

Sokszor előfordul, hogy az éjszakai foci után a kamasz fiúk farkaséhesen jönnek le a pályáról. Ekkor sem kell a szekrényben dugdosott kekszre fanyalodniuk. A mókusok szívesen lekísérik őket a hangárba, és villámgyorsan előkerül egy kis kenyér, sajt vagy felvágott.

AJÁNLOTT

Mi az a PT-idegenvezetés?

Mi az?
A PEOPLE TEAM táboraiban turnusonként 500 gyerek nyaral. A táborozók jó része tapasztalt, visszatérő PT-s. Sokan vannak az…

Mi az a kincseskamra?

Mi az?
Bár a tábori köznyelv általában simán raktárként emlegeti a Hangárral szemben álló épület szürke ajtóval védett kis birodalmát,…

Mi az a PT-szalagavató?

Mi az?
A PEOPLE TEAM-táborokba 18 éves korig mehetnek a gyerekek, de sokan már 17 éves koruk után „kismókusok”, azaz…

Mi az egyszám-játék?

Mi az?
A tábori délutánokat rengeteg szabadon választható program tölti ki. Ezek között vannak látványos bemutatók, meghívott előadók, sport és…

Friss