Annyira sok szeretet van a gyerekekben!
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Dia maga sem gondolta volna, hogy egyszer táboroztatni fog, azonban a gyerekekkel szerzett pozitív tapasztalatok arra ösztönözték, hogy próbálja ki magát egy nyári táborban. A PEOPLE TEAM-ről (PT) és a táborokról általában mesélt olvasóinknak.

Miért fontos a táborozás?

A táborban (főleg ebben a táborban, a PEOPLE TEAM-ben) rengeteg új élményt, új barátokat szerezhet, és fog is! Sok táborban voltam, és ezek olyan tapasztalatokat adtak, amiket máshol nem lehet megszerezni. A táborokban olyan interakciókra kerül sor, amik nagyon sokat tudnak segíteni az ember szociális életében, hisz megtanul kommunikálni egy könnyed, nem stresszes légkörben.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne izgulj! A PT-ben biztosan nem kell stresszelned semmin, ha valami probléma adódna, arra mindig találunk megoldást. Itt teljesen más minden, mint az iskolában, és mindenki megtalálja a helyét.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne aggódjanak a gyerekekért! Itt hozzáértő táboroztatók vannak, akik értük dolgoznak. Mindenki nagyon figyelmes a másikkal szemben, és minden problémára van valami megoldásunk.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Belátást a táboroztatás világába, jó társaságot, izgalmas élményeket, új tapasztalatokat, amikből tanulhatok, és amiket a javamra fordíthatok. Törődést, összetartást, fejlődést (önmagamban). A gyerekekkel való foglalkozást, hogy megértsem őket, és amiben tudok, segítsek nekik, és jó élményeket teremtsünk együtt.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Lenyugszom, és megpróbálok vele közös nevezőre jutni, kompromisszumot kötni. Megpróbálom az ő szemszögéből átgondolni a helyzetet, és így cselekedni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Jókedv

– Aktivitás

– Hajlandóság

– Nyitottság

– Türelem (a másik felé)

– Humor

– Mások értékelése

– Kedvesség

– Figyelmesség

– Sok-sok beszélgetés

+1: Sok izgalmas program

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Cserkésztáborban voltam, és a szabadidőnkben a függőágyban beszélgettünk egy pár kislánnyal. Nagyon sokat nevettünk, és meglepődtem, hogy ilyen jól el tudok beszélgetni velük. Korábban nem gondoltam volna, hogy valaha is önként fogok beszélgetni gyerekekkel, de annyira sok szeretet volt bennük, hogy teljesen megváltoztatták a gondolkodásomat a helyzetről.

Tartasz valamitől?

Kicsit tartok attól, hogy a többi táboroztatóval nem találom meg a közös hangot, vagy nem kedvelnek majd.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogy befogadnak-e a táboroztatók, és hogy mennyire fogok kimerülni a tábor végére, mi a limitem.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Igenis helyt tudok állni új közegben, fontos pozícióban. Hasznos lehetek, és a jelenlétemmel tudok segíteni másoknak.

AJÁNLOTT

Mindig van kire számítanom

Interjú
Tudod, milyen egy tábori doki? Luca orvostanhallgató, akivel nyaranta a PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválján találkozhatsz. Miért fontos a…

Friss