Én is tanulok a gyerekektől
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Az, hogy valaki tanításra adja a fejét, még nem jelenti azt, hogy ő maga ne tanulna a diákoktól. Igaz, hogy a PEOPLE TEAM (PT) nyári táboraiban az oktatók és a gyerekek között nincs nagy korkülönbség, ez azonban még közelebb hozza egymáshoz a táborozókat és a táboroztatókat. Utóbbiak közül Pityuval beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás elősegítheti a gyermekek jó kapcsolatteremtő és -megtartó képességeit, valamint a szocializációt, illetve élményekkel gazdagítja őket, ami az unalmas tanórák alatt jó kis nosztalgiázást tesz lehetővé. Továbbá a fejlődésükhöz elengedhetetlen, hogy kiszakadjanak a megszokott környezetükből.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

No para! Itt mindenki jó fej, és mindenki jót akar neked. Igen, még a tanárok is. Sok jó program van, illetve mindenre is találunk megoldást. Mindezek által garantált a vidámság.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Minden táboroztató segítőkész, megértő. Minden oké lesz. Nem kell aggódni, ha a gyerekük nem telefonál, mert a sok kötetlen, de izgalmas program között nehéz unalmas percet találni, de azért biztos emlékeznek az otthoniakra is, és előbb-utóbb felbukkannak.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Reményeim szerint sokat tudok átadni a táborozóknak, és minden bizonnyal én is tanulok majd tőlük érdekes dolgokat, mindezt miközben jól érzem magam, korombeliek között lehetek, és azzal foglalkozhatok, amit szeretek.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Beszélgetni vele a problémáról. Ha ez a megoldás működésképtelennek bizonyul, kikérni más táboroztatók véleményét és/vagy segítségét, és közösen megoldást találni az adott szituációra.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Jó idő
– Fenomenális táboroztatók
– Érdekes programok
– Ismeretterjesztés
– Jeges víz
– Finom ételek
– Vízipisztoly
– Trambulin
– Puha ágyak
– Nutellás palacsinta
+1: Vidámság

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor a színházi táborban láttam, hogy mennyire élvezték az általam kitalált kvízkérdésekre a válaszkutatást, illetve amikor színházi próba alatt megértették az instrukcióimat, meglepően hamar. Ez is motivált a gyerekekkel való további közös munkára.

Tartasz valamitől?

Hogy a fiatalságom miatt nem vesznek komolyan a nálam nem sokkal fiatalabb táborozók. Ez talán nehezítheti a munka megkezdését.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen lesz visszatérni a táborba, ezúttal táboroztatóként. Biztos vagyok benne, hogy teljesen más, de ugyanolyan emlékezetes élmény lesz.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Az eddigi években megszerzett tudást hasznosítani tudom, és átadni is sikerül belőle minél többet a táborozó gyerekeknek.

AJÁNLOTT

Mindig van kire számítanom

Interjú
Tudod, milyen egy tábori doki? Luca orvostanhallgató, akivel nyaranta a PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválján találkozhatsz. Miért fontos a…

Friss