Brókerek és fagyipénz

Szekció
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor, kuktatábor, programozótábor, robotikatábor, sporttábor, színházi tábor, tánctábor és tudóstábor) felül – a 3D konstruktőrök tábora mellett – az egyik legújabb a brókerek és tőzsdecápák tábora. Ebbe a szekcióba olyan 13–17 éves fiatalokat várnak, akiket érdekel a gazdálkodás és a gazdasági élet.

A befektetéstől a tőzsdéig

Szeretnéd megtudni, mi a sikeres befektetés titka? Vagy már tudod is? Ha új ismeretekre, még több tapasztalatra és izgalmas vitákra vágysz, a PEOPLE TEAM pénzmágusképző táborát neked találták ki. A tábor segítségével jó eséllyel megtanulod a saját pénzedet felelősen kezelni. Ha tudod, mit jelent a hitelkamat, a bankszámla, a befektetés, a tőzsdei kockázat, akkor biztosan nem hozol már fiatal felnőttként sem rossz döntéseket. A tőzsdepiaci tájékozódás után következhetnek a befektetésekkel összefüggő talányok, a nagyvállalatok rejtélyei, az értékpapír-kereskedés minden csínja-bínja.

Bank és büfé egyben

A részvényelemzések közepette a táborozók azt is megtanulhatják, hogyan hozhatják ki a legtöbbet a zsebpénzükből. Próbabefektetésekre pedig a tábori büfében kerülhet sor. Minden táborozónak saját büfészámlája van, amelyről forintpontokat költhet el fagyira vagy üdítőre. Bizony sokszor előfordul – és nem csak a kicsiknél –, hogy az illető két napig a büfé királyának érzi magát, aztán egyszer csak elfogy a pénze. Ez a tábori brókerekkel nem történhet meg.

Takamóka

A pénz nem csupán a büfében kerül elő. A taka a PEOPLE TEAM-táborok saját játékpénze. A kaszinójáték során különböző színes címletekben valódi bankjegyeket kapnak kézhez a gyerekek. Minden gyerek megforgathatja a kezdőtőkéjét. Befektetheti, de el is játszhatja. A játék célja, hogy a táborozók minél több takát gyűjtsenek a csapatuknak. A játék közben elnyert összegeket a csapatkapitányok a központi bankba viszik, ahol a táborvezetők szigorúan nyilvántartják, melyik csapatnak mennyi takája van. Az így felhalmozott vagyont ajándékokra költhetik vagy pontokra válthatják.

AJÁNLOTT

Friss