A jövő vállalkozói
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

A mai 10–17 évesek életében alapvető fontosságú a modern technikai eszközök és az internet használata. Már az általános iskolás korosztály is rendelkezik okostelefonnal, és előfordulhat, hogy magabiztosan használja azt akár fizetésre vagy egyéb pénzügyek intézésére is.

Otthoni pénzügyek

Saját bankszámla 10 éves kortól is igényelhető, természetesen a szülők engedélyével. Sok gyerek erre kapja a zsebpénzét, és önállóan intézi az iskolai menza- vagy egyéb befizetéseket. A pénzügyi tudatosságra nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Azok a gyerekek, akiknek van érzékük a pénz világához, már a középiskolai évek alatt pontosan tudják, miben érhetnek majd el igazán jelentős sikereket.

Pénzmágusképző

Mi kell egy cég elindításához? Egy jó elképzelés, lendület, munkakedv meg egy kis tőke. Akár a kamaszok is felkészülhetnek a saját cégük megalapítására. A PEOPLE TEAM tábora 16 másik téma mellett kezdő brókerek és tőzsdecápák számára nyújt alapvető pénzügyi ismereteket. A szekció főbb témái: gazdasági és matematikai alapismeretek, értékpapír-kereskedés, világválság, startupok és vállalkozások, tőzsde. A kurzus célja, hogy a tizenévesek megismerkedjenek a gazdaságtan alapjaival, a vállalkozások működésével és a saját szerepükkel.

Tábori pénzügyek

A PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborai nagy hangsúlyt fektetnek a pénzügyi tudatosságra. A tábori büfében minden gyereknek számlája van. Ezen érdemes tárolni az összes zsebpénzt. A gyerekek vonalkódos, fényképes, személyre szóló kártyát kapnak, amelynek a segítségével vásárolhatnak. Készpénz nem forog a táborban. Természetesen nem kötelező a teljes összeget elkölteni, ha a turnus végén marad rajta pénz, azt a gyerekek levehetik a számlájukról.

Napi limit

A tábori bankprogram alkalmas arra, hogy a szülők kérésére napi limitet állítson be. Így nem fordulhat elő az, hogy már két nap alatt elfogy az egész hétre szánt zsebpénz. A táborozók vásárlás után blokkot kapnak, amelyen nemcsak a kifizetett tételek szerepelnek, hanem az is, hogy mennyi pénz maradt a számlán. A számláról bármikor felvehető készpénz is, ha a gyerekek a tábor helyszínén kívül szeretnének venni valamit.

AJÁNLOTT

Tökéletes öregkor

'DENMÁS
Vajon létezik ilyen? Lehet egyáltalán bármire azt mondani, hogy tökéletes? Használható ez a szó bármire? „Ilyen van, minden…

Borotvahab a kilincsen

'DENMÁS
– Láttátok, hogy mi történt? – kérdezte Laci nevetve. A többiek kérdő tekintettel bámultak rá. – Mi történt?…

Az eltűnt zoknik

'DENMÁS
– Gyertek, srácok! Ezt nézzétek meg! – rohant be a szobába Lehel. – Mi történt? – kérdezte a…

Sorozatnézés-tivornya

'DENMÁS
Netflix-függőség néven is emlegetik a népszerű streamingszolgáltatón keresztüli, túlzásba vitt filmnézést. A világon szinte mindenhol, számos eszközön használható…

Friss