Ne hozz kütyüket!
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM táboroztatói válaszolnak a táborozókat és a szüleiket foglalkoztató kérdésekre. Az első interjúalany sokak kedvence: Gergő.

Miért fontos a táborozás?

Teljesen más szociális élmény, mint a megszokott iskolai vagy közeli baráti társaság. Nekem nagyon sokat segített a tinédzser éveimben. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a táborozás segített az önbizalomhiányom leküzdésében és a későbbi szakmai érdeklődésem megtalálásában. Ezért jövök idén vissza a kilencedik alkalommal.

Milyen volt az első táboros élményed?

Nyolcadik általános ballagásomra kaptam a táborozást. Már jó rég volt, de arra emlékszem, hogy egy hét alatt a filmestáborban megtanultam egy egész videót összerakni a semmiből. Ez akkor nagy felismerés volt, mert imádtam.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne hozz kütyüket! Én a második-harmadik táborozásomra egész számítógépet vittem monitorostul-billentyűzetestül. Egyszer sem használtam. Nem kell – tényleg – semmi. Se idő, se kedv nem lesz hozzá. Cserébe hozz ventilátort, az nagyon hasznos.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Valami mindig van. Ez tábor, és minden percben történik valami. De tényleg, néha észre sem vesszük, hogy elrepült egy egész nap, és meg sem néztük a telefonunkat. Tehát ha nem hallunk a gyermek felől, szinte biztos, hogy épp nevetgél a trambulinon, vagy a jól megérdemelt jutalomfagyit nyalogatja. De ha valami még sincs rendben, megoldjuk, csak tudnunk kell róla.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Nekem sosem volt, mert valami mindig elvonta a figyelmem róla. Persze nem mindenki van így.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Megvigasztalom, elterelem a figyelmét, felhívjuk anyukát, és ha nem működik, hívok valakit, aki ebben jobb, mert a honvágy nem az én műfajom. Sajnos nem tudom, milyen, de cserébe vállalok ügyeletet annak, aki segít.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Megannyit. Sokakkal máig tartom a kapcsolatot, de főleg azok az emberek lettek életre szóló barátok, akikkel már több mint öt éve együtt táborozom.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Hogy melyik a legfinomabb jégkrém. Na meg persze felelősségtudat, pontosság, egy meeting lezajlása, a munkamorál fenntartása és hasonlók. De mindannyian tudjuk, hogy a jégkrém sokkal fontosabb.

A legtutibb táboros program a…

Tábortánc. Mindig megmutatja, ki van épp nagyon tábori szellemben, ki tudja a tavalyi vagy tavalyelőtti táncot, és jó látni, ahogy egy hét alatt mindenki megtanulja az összeset.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

Zöld ház mögött. A filmestábor gyülekezőhelye évek óta. Na meg árnyék van, és egészen hűvös.

Mi táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Akkor mehetek be a raktárba, amikor csak akarok. Igazi csodák vannak ott.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Csak ugyanazt, amit az elmúlt nyolc alkalommal.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Addig játszunk tollast, amíg ki nem purcan. Vagy lelövöm vízipisztollyal, az is szokott működni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– tánc
– pizza
– még több pizza (na jó, nem, már sok lesz)
– zene
– röplabda
– Calippo (de csak a zöld, a pirosat nem szeretem)
– Smack leves (légyszi, Ater!)
– vízi csata
– Koboldok városa!!!
– te meg én (haha, milyen kreatív vagyok)

Tartasz valamitől?

Hogy nem jönnek idén a barátaim.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Vajon idén is olyan ikonikus lesz a tábortánc, mint a Golden Boy vagy a Boom Boom Boom?

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Nem fog ki rajtam semmi. Mármint nem a gyerekek, ők biztosan nem, de valami mindig van a nagy hajrában, amit nem sikerül megvalósítani úgy, ahogy szerettem volna. Idén nem lesz ilyen.

AJÁNLOTT

A gyerekkor egyik legjobb élménye

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Gabival folytatjuk. Most kiderül, miért jelentkezett ő a PEOPLE TEAM nyári táborába. Mutatkozz…

A ti örömötök a miénk is

Interjú
Ezúttal négy fiatalt kérdeztünk arról, miért jelentkeztek a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborába táboroztatónak. Fehér Kata: „17 éves…

Friss