Ne hozz kütyüket!
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM táboroztatói válaszolnak a táborozókat és a szüleiket foglalkoztató kérdésekre. Az első interjúalany sokak kedvence: Gergő.

Miért fontos a táborozás?

Teljesen más szociális élmény, mint a megszokott iskolai vagy közeli baráti társaság. Nekem nagyon sokat segített a tinédzser éveimben. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a táborozás segített az önbizalomhiányom leküzdésében és a későbbi szakmai érdeklődésem megtalálásában. Ezért jövök idén vissza a kilencedik alkalommal.

Milyen volt az első táboros élményed?

Nyolcadik általános ballagásomra kaptam a táborozást. Már jó rég volt, de arra emlékszem, hogy egy hét alatt a filmestáborban megtanultam egy egész videót összerakni a semmiből. Ez akkor nagy felismerés volt, mert imádtam.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne hozz kütyüket! Én a második-harmadik táborozásomra egész számítógépet vittem monitorostul-billentyűzetestül. Egyszer sem használtam. Nem kell – tényleg – semmi. Se idő, se kedv nem lesz hozzá. Cserébe hozz ventilátort, az nagyon hasznos.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Valami mindig van. Ez tábor, és minden percben történik valami. De tényleg, néha észre sem vesszük, hogy elrepült egy egész nap, és meg sem néztük a telefonunkat. Tehát ha nem hallunk a gyermek felől, szinte biztos, hogy épp nevetgél a trambulinon, vagy a jól megérdemelt jutalomfagyit nyalogatja. De ha valami még sincs rendben, megoldjuk, csak tudnunk kell róla.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Nekem sosem volt, mert valami mindig elvonta a figyelmem róla. Persze nem mindenki van így.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Megvigasztalom, elterelem a figyelmét, felhívjuk anyukát, és ha nem működik, hívok valakit, aki ebben jobb, mert a honvágy nem az én műfajom. Sajnos nem tudom, milyen, de cserébe vállalok ügyeletet annak, aki segít.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Megannyit. Sokakkal máig tartom a kapcsolatot, de főleg azok az emberek lettek életre szóló barátok, akikkel már több mint öt éve együtt táborozom.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Hogy melyik a legfinomabb jégkrém. Na meg persze felelősségtudat, pontosság, egy meeting lezajlása, a munkamorál fenntartása és hasonlók. De mindannyian tudjuk, hogy a jégkrém sokkal fontosabb.

A legtutibb táboros program a…

Tábortánc. Mindig megmutatja, ki van épp nagyon tábori szellemben, ki tudja a tavalyi vagy tavalyelőtti táncot, és jó látni, ahogy egy hét alatt mindenki megtanulja az összeset.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

Zöld ház mögött. A filmestábor gyülekezőhelye évek óta. Na meg árnyék van, és egészen hűvös.

Mi táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Akkor mehetek be a raktárba, amikor csak akarok. Igazi csodák vannak ott.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Csak ugyanazt, amit az elmúlt nyolc alkalommal.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Addig játszunk tollast, amíg ki nem purcan. Vagy lelövöm vízipisztollyal, az is szokott működni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– tánc
– pizza
– még több pizza (na jó, nem, már sok lesz)
– zene
– röplabda
– Calippo (de csak a zöld, a pirosat nem szeretem)
– Smack leves (légyszi, Ater!)
– vízi csata
– Koboldok városa!!!
– te meg én (haha, milyen kreatív vagyok)

Tartasz valamitől?

Hogy nem jönnek idén a barátaim.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Vajon idén is olyan ikonikus lesz a tábortánc, mint a Golden Boy vagy a Boom Boom Boom?

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Nem fog ki rajtam semmi. Mármint nem a gyerekek, ők biztosan nem, de valami mindig van a nagy hajrában, amit nem sikerül megvalósítani úgy, ahogy szerettem volna. Idén nem lesz ilyen.

AJÁNLOTT

Látni, kiből lesz jó mókus

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus…

Csak itt vannak kismókusok

Interjú
Miért jelentkezik valaki iskola mellett táboroztatónak? Lilla vallott arról, milyen tábori tapasztalatokat szerzett eddig, és miket hallott a…

Friss