Mi az a Koboldok városa?
Mi az?
PEOPLE TEAM tábor

A Koboldok városában a koboldok láthatatlanok. Ők irányítják a táborozók szerencséjét, mert ebben a játékban az ügyesség mellett a szerencséé a főszerep.

Nem dollár, nem euró: taka!

A taka a PEOPLE TEAM-táborok saját játék pénze. Különböző színes címletekben valódi bankjegyeket kapnak kézhez a gyerekek. A Koboldok városa egy hatalmas kaszinó, amelyben minden gyerek megforgathatja a kezdőtőkéjét. Befektetheti, de el is játszhatja. A koboldváros lakói pókerezhetnek, rulettezhetnek, fogadásokat köthetnek, részt vehetnek többek között táncversenyen és célba lövésen is.

Bank

A játék célja, hogy a táborozók minél több takát gyűjtsenek a csapatuknak. Az így felhalmozott vagyont ajándékokra költhetik vagy pontokra válthatják. A játék közben elnyert összegeket a csapatkapitányok a központi bankba viszik, ahol a táborvezetők szigorúan nyilvántartják, melyik csapatnak mennyi takája van. Vannak kevésbé szerencsések, akik valamilyen fogadáson vagy szerencsejátékon elveszítik a készpénzüket. Ők a bankból juthatnak a saját csapatuk vagyonából újabb bankókhoz, amelyeket újra és újra megjátszhatnak.

Tőzsde

Egy-egy csapat akár meg is duplázhatja a vagyonát egy este alatt. Az alkalmi brókerek és tőzsdecápák minden csapatból árgus szemekkel figyelik a játék alakulását és ezzel együtt az árfolyam változását is.

Tolvajok lefülelve!

Pénzt lopni vagy a játékokban csalni szigorúan tilos. Ha mégis előfordul, működésbe lép a város rendőrsége, amely nagy hatékonysággal fogja el és dugja börtönbe a kihágást elkövetőket. A büntetés általában 15 perc a hűvösön, durva szabálytalanság esetén pontlevonás a csapattól. Sokszor előfordul rablási kísérlet a központi bank ellen is. Ezért az intézményt vízipisztollyal felfegyverkezett őrök védik.

AJÁNLOTT

Mi az a PT-idegenvezetés?

Mi az?
A PEOPLE TEAM táboraiban turnusonként 500 gyerek nyaral. A táborozók jó része tapasztalt, visszatérő PT-s. Sokan vannak az…

Mi az a kincseskamra?

Mi az?
Bár a tábori köznyelv általában simán raktárként emlegeti a Hangárral szemben álló épület szürke ajtóval védett kis birodalmát,…

Mi az a PT-szalagavató?

Mi az?
A PEOPLE TEAM-táborokba 18 éves korig mehetnek a gyerekek, de sokan már 17 éves koruk után „kismókusok”, azaz…

Mi az egyszám-játék?

Mi az?
A tábori délutánokat rengeteg szabadon választható program tölti ki. Ezek között vannak látványos bemutatók, meghívott előadók, sport és…

Friss