Az angoltáborok ára is emelkedik
Szekció
PEOPLE TEAM tábor

2022-ben még drágább az életünk. De mennyi az annyi, különösen, ha a nyári táborokról – és az angoltáborokról – van szó?

Az infláció a nyári táborokat is elérte. Mennyivel kerül többe 2022-ben egy egyhetes gyerektábor, mint tavaly? Erről nyilatkoztak bennfentesek.

+10%: maradhat?

Az élelmiszerárak és a szállások árának növekedésével a táboroztatók is emelni kényszerülnek a részvételi díjakon – mivel az infláció nem állt meg, előfordulhat, hogy a már meghirdetett költségeken is módosítanak, hogy ki tudják gazdálkodni az előre nem látott különbözetet. Egyelőre úgy tűnik, átlagosan 10% körüli drágulásra számíthatunk, válasszunk bármilyen tábort.

Több százezer forintba is kerülhet egy hét

Azt, hogy melyik a legnépszerűbb nyári tábor idén, a Táborfigyelő ügyvezetője, Tóth Béla szerint még korai megmondani, az azonban már most látszik, hogy melyik a legdrágább: egy szuperintenzív angol nyelvű nemzetközi tábor, ahol a tanulás mellett a gyerekek megtanulnak többek között lovagolni, amerikai focit játszani, strandröplabdázni és quadot vezetni, és mindezt 5*-os all inclusive ellátással hirdetik – egy egyhetes turnus ára ennek megfelelően 330 ezer forint. A Táborfigyelő gyűjtőoldala alapján látható, hogy ennél olcsóbban is találhatunk nyelvtábort, a díjak többnyire napi 7 és 15 ezer forint között mozognak, a költség pedig leginkább attól függ, hogy napközis vagy ottalvós tábort választunk-e.

Igyekeznek minimálisan terhelni a szülőket

A PEOPLE TEAM (PT) Alapítvány 1991-ben szervezte első táborát, amely egy angoltábor volt, és habár azóta évről évre bővül, illetve változik a témaválaszték, a nyelvi tábor a PT kínálatában állandónak tekinthető. Az egyhetes kecskeméti turnusokra 7 és 17 év közötti gyerekeket várnak. Az egyik PT-s szervező, Palotás Attila „Ater” elmondása alapján igyekeztek minimális mértékben áthárítani a szülőkre az inflációs hatást, így idén 5%-kal drágábban nyaralnak náluk a diákok. Ez a gyakorlatban 41 000, illetve 82 000 forintos részvételi díjat jelent attól függően, hogy milyen táborozási formát választanak a gyerekek – a bejárók azonban a kétágyas szobákban történő elszállásolás kivételével ugyanabban az ellátásban részesülnek, mint a bentlakók, vagyis napi háromszori főétkezés (vegetáriánusokat és ételérzékenyeket is fogadnak), korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztás, sportpályahasználat, kirándulások, workshopok, versenyek és bulik várnak a jelentkezőkre egy héten át – idén is három turnus választható, a visszatérők, a testvérrel vagy baráttal érkezők ezúttal is kedvezményt kapnak, a legalább 30 fős csoportban regisztrálók pedig jelentős akcióra számíthatnak, ezekről az alapítvány honlapján lehet bővebben olvasni. A PT-s angoltáborban magyarul nem beszélő tanárok tartják az órákat, amelyek reggel 9 óra körül kezdődnek és 13.30-kor fejeződnek be. A gyerekeket egy szintfelmérő teszt után a tudásuk és a koruk alapján kis csoportokba osztják, ahol beszédközpontú órákon gyakorolják az angol nyelvet, délutánonként pedig szabad programok sorából választhatnak. A hangulatról és a tapasztalatokról a legjobbtabor.hu oldalon megtalálható képek és élménybeszámolók tanúskodnak.

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss