Az ideális nyári tábor testvéreknek
Szekció
PEOPLE TEAM tábor

Nyári táborok általános és középiskolásoknak 2022-ben: a PEOPLE TEAM ottalvós és napközis tábori kínálatában minden gyerek megtalálja a neki tetszőt.

De jó is lenne, ha az összes gyermekünk megelégedne ugyanazzal a táborral, így nem kellene az eltérő korú és érdeklődésű iskolásainkat más-más időpontokban az ország különböző pontjaiba koordinálnunk! Ha bármikor szembesültél hasonló jelenséggel, jó, ha tudod, hogy létezik olyan tábor, amely egy időben többféle szekciót indít, és ha a gyerekek napközben nem is töltik együtt a tematikus foglalkozások óráit, ezt követően közösen strandolhatnak, sportolhatnak vagy kézműveskedhetnek (és ez csak néhány az elérhető programok közül), illetve ha nem bejárósként, hanem ottalvósként vesznek részt a táborban, egy szobában hajthatják álomra a fejüket – a PEOPLE TEAM (PT) kecskeméti új generációs táborait pont így lehet elképzelni.

Július végétől augusztus közepéig

A több mint 30 éves múltra visszatekintő PEOPLE TEAM Alapítvány idén három egyhetes turnusban várja a 7 és 17 év közötti gyerekeket: 2022. július 24–30., július 31. – augusztus 6. és augusztus 7–13. között valósítanak meg 17 szekciót egyetlen hatalmas helyszínen, az NJE Homokbányai Kollégium campusán. Természetesen nem csupán egyetlen turnusra lehet jelentkezni: a gyerekek akár mindhárom héten kipróbálhatnak más-más tematikát, ráadásul az együtt érkező diákok jelentős kedvezménnyel nyaralhatnak. Mégis milyen PT-s szekciók választhatók, amelyek közül minden gyerkőc megtalálhatja a szívéhez közel álló témát? Lássuk a medvét, azaz a 2022-ben elérhető PT-kínálatot!

Nem csak kockáknak

A PT programozótáborába jelentkezők megtanulnak többek között weblapot készíteni, Photoshopot kezelni, programokat írni, mindezt vadiúj gépeken, kis csoportokban, fiatal tanárok irányításával. A dróntáborban a gyerekek megépíthetik és beprogramozhatják a saját drónjukat, amelyet a végén természetesen hazavihetnek magukkal. A 3D konstruktőrök megtanulják kezelni a 3D nyomtatót, és kedvükre alkothatnak a tudományos célból is használt, forradalmi eszközzel. A robotikatáborban egyszerűbb mozgó-világító szerkezeteket alkotnak a srácok, a gamertáborban pedig a jövő e-sportolói fognak edzeni.

Ritmus és jóleső izomláz

Az örökmozgóknak a PEOPLE TEAM tánc- vagy sporttáborában van a helyük. Akik szeretnek korán felkelni, és szívesen indítják futással a napot, illetve próbálnak ki különböző mozgásformákat, a PT sporttábora lesz a kedvencük. Akiknek viszont a vérükben van a ritmus, és szívesen mutatnának be a hét végére társaikkal együtt egy koreográfiát, a tánctábort kell kipróbálniuk.

A nyelv mesterei

A klasszikusnak számító angoltáboron csavartak egy kicsit a szervezők, a PT-ben ugyanis a reggeltől kora délutánig tartó foglalkozások alatt kizárólag angolul lehet kommunikálni, tekintve, hogy a tanár sem beszéli az anyanyelvünket. És ha már anyanyelv, az írás szerelmeinek találták ki az írótábort, amelybe ezúttal is várható meglepetésvendégek érkezése.

Kép a képben

A PEOPLE TEAM 2022-ben is elindítja a filmestáborát és a fotóstáborát, ahol ismét a gyakorlat lesz a fókuszban. A színházi tábort sokan a legnehezebb tábornak tartják, hiszen a színészek egész nap próbálnak a PT egyetlen kéthetes szekciójában, hogy a végén bemutathassanak a többi táborlakó előtt egy komplett színdarabot – mestereik fiatal színművészetis hallgatók lesznek, de híres magyar alkotók látogatására is számíthatnak.

Mindent a kéznek

A PT kézművestáborában a 7 és a 17 évesek is találnak olyan technikát, amelyet élvezettel gyakorolnak, és persze ők is hazavihetik az elkészült műveiket. A kuktatáborba jelentkezők oklevéllel és receptekkel térhetnek otthonukba, az ő alkotásaikat azonban ugyanúgy élvezheti a többi táborlakó, mint a kis művészekét, igaz, a kukták keze munkáját nemcsak nézhetik, de meg is kóstolják.

Tudósoknak és tudatosoknak

A játéktábor lehetőséget ad különféle társasjátékok, kártyajátékok és szabadulószoba kipróbálására is, kiváló agyserkentő kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A tudóstábort azoknak ajánljuk, akik szeretnének tisztába kerülni a világ működésével, és ennek érdekében szívesen kísérleteznek vagy látogatnak el – mondjuk – állatkertbe vagy csillagvizsgálóba. A brókerek és tőzsdecápák tábora az MNB támogatásával valósul meg, és képbe hozza a diákokat a legfontosabb gazdasági kérdésekkel, érintve az öngondoskodást, a hiteleket és a válság kérdéseit is.

A PEOPLE TEAM 17 szekciója tehát szinte minden kérdéskört lefed, és nemegyszer az iskolai teljesítmény is javulhat a gyakorlatközpontú foglalkozásoknak köszönhetően. Közben fel sem tűnik, hogy a gyerekek tanulnak, mivel észrevétlenül okosodnak, délutánonként és esténként pedig szabad programok sorával engedhetik ki a fáradt gőzt. Minden további infó megtalálható az alapítvány honlapján; a táborokra ide kattintva lehet jelentkezni.

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss