Képernyő és kaland? Filmestábor!
Szekció
PEOPLE TEAM tábor

Hogyan lehet lekötni egy tizenévest, aki falja a filmeket? Egyszerűen: a válasz a filmestábor. Ha legszívesebben mindig moziban ülnél, vagy ha szeretnéd te is megírni a saját forgatókönyved, akkor itt a helyed!

Háromhetes fesztivál

A Kecskeméten megrendezett PEOPLE TEAM-tábor nemcsak napközis, hanem egyben és elsősorban bentlakásos tábor. Július végén és augusztus elején kreatív, alkotókedvvel teli gyereksereg népesíti be a homokbányai campus épületeit és sportpályáit. Vannak srácok, akik akár három hetet is itt töltenek.

Segítenek a profik

A PEOPLE TEAM meghívott oktatói – filmes, médiás szakemberek – támogatják a filmestábor tizenéves résztvevőit a filmkészítés fortélyainak elsajátításában a képrögzítéstől a vágáson át az utómunkáig. A táborhoz előképzettség nem szükséges. Az eszközöket – profi kamerákat, világítást, vágószoftvert – a szervezők biztosítják. Minden táborozó kipróbálhatja magát forgatókönyvíróként, operatőrként, vágóként, színészként vagy rendezőként. A turnus utolsó napján az elkészült produkciók egy egész estés filmes díjátadón mutatkoznak be.

20 téma, ezernyi lehetőség

A táborozók 17 szekcióból választhatnak. Az ország minden részéből érkeznek angol nyelvet, számítástechnikát, fotózást vagy éppen robotikát tanulni vágyó fiatalok. Az örökmozgók sportot vagy táncot választhatnak. A szervezők lehetővé teszik, hogy a különböző témacsoportok résztvevői megismerjék egymást. Nem elképzelhetetlen, hogy a fiatal filmesek a kuktákkal, a táncosokkal vagy a színészekkel dolgoznak össze egy-egy közös videó érdekében. A napi 210 percnyi intenzív kurzusok tematikáját a táborozók alakítják a saját igényeik szerint. A cél minden esetben az, hogy játékosan és szórakozva minél több ismeretet sajátítsanak el.

Ne habozz, jelentkezz!

Nemcsak a közös munkára, hanem a szórakozásra is rengeteg lehetőség adódik: versenyek, koncertek, bulik várják a gyerekeket reggeltől estig. Ezen a nyáron tehát nem kell választani a képernyő és a kaland között. Ne maradj le te sem az év bulijáról, kattints a honlapra, és biztosítsd be a helyed!

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss