Tanulj főzni a PT-kuktákkal!

Szekció
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Február 15. óta, vagyis csaknem két hónapja lehet jelentkezni a PEOPLE TEAM új generációs gyerektáboraiba. Idén 17 téma köré szerveződnek a foglalkozások, ezeket itt lehet lecsekkolni. Érdemes ide kattintva mielőbb regisztrálni, a legnépszerűbb szekciók ugyanis gyorsan betelnek.

A több sem sok

Persze ha többen jönnének a megadott keretnél, bizonyos szintig az sem ütközik akadályba: a PT alapítványa 32 éve táboroztat, turnusonként pedig mintegy 500 gyereket fogad, tehát már semmin nem lepődnek meg a szervezők. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az összes gyerkőc ugyanazt csinálja nap nap után, hisz az egyik PT-szlogen, az „1 tábor, 100 alternatíva” is ezt sejteti.

A salátától a terapitakiáig

A 2022-es „PT-menüben” megtalálható a kuktatábor, amelyet három egyhetes turnusban hirdetnek meg, július 24-i, július 31-i és augusztus 7-i kezdéssel. Egyetlen hét is elegendő ahhoz, hogy a résztvevők megtanulják elkészíteni a legalapvetőbb ételeket, legyen az rántotta, leves, lecsó, sütemény vagy más. A tűzhelyek száma limitált, vagyis nem főzhetnek akárhányan ugyanabban a főzőhelyiségben. A tapasztalt szervezők tudják, hogy nincs lehetetlen, ezért tavaly majdnem mindennap külön salátás szekciót alakítottak ki, hogy ne kelljen a helyekért harcolni: ez mindenkinek jó volt, hiszen érdekes és hasznos munkamegosztás alakult így ki.

Ágy, párna, családi kocsikázás naponta kétszer

A bejárós és ottalvós változatban is elérhető kecskeméti PT-táborokba 7–17 éveseket várnak – nincs ez másként a kuktatáborral sem. Legyél általános vagy középiskolás, a PT-ben elsajátíthatod, melyik konyhai eszköz mire való (és ezentúl nem félsz őket használni sem), különféle fűszereket ismersz meg, bepillantást nyerhetsz a keleti konyha rejtelmeibe, ezáltal nemcsak magadat leszel képes a későbbiekben ellátni, de a szüleidnek és a barátaidnak is eldicsekedhetsz a szaktudásoddal.

Várunk

Ha szeretnéd látni, miket alkottak a korábbi táborlakók, nézd meg a kuktatábor linkjét, és ha tetszik, amit látsz, beszéld meg a szüleiddel, hogy idén melyik nyári táborban töltenél el néhány napot vagy hetet: a PT-ből tuti sikerélménnyel és új barátokkal térsz haza.

AJÁNLOTT

Friss