Hogyan lett a BRÓKEREK ÉS TŐZSDECÁPÁK TÁBORA?
Szekció
PEOPLE TEAM tábor

Csakúgy, mint a való életben, a táborban is fontos szerepet játszik a pénz. Csakhogy itt nem forintról, dollárról vagy euróról van szó, hanem takáról, amely a PEOPLE TEAM-táborok saját játék pénze.

Amikor a Koboldok városa című játékot kitaláltuk, még nem gondoltuk, hogy hamarosan külön szekciót indítunk azoknak a gyerekeknek, akiket érdekel a pénzvilág. A Koboldok városa egy hatalmas kaszinó, ahol minden gyerek kap kezdőtőkét, amelyet megforgathat, befektethet, de el is játszhat. A Koboldok városában tőzsde is működik – a taka árfolyama folyamatosan változik. Egy-egy csapat akár meg is duplázhatja a vagyonát egyetlen este alatt.

A játék meglepően nagy sikert aratott. Minden csapatból megjelentek a brókerek és a tőzsdecápák, akik árgus szemekkel figyelték a játék és az árfolyam alakulását. Számtalan táborozónk meglepően tapasztalt a pénz világában.

A pénz nem csak játék közben kerül elő: minden táborozónak saját büfészámlája van, amelyről forintpontokat költhet fagyira vagy üdítőre. Bizony sokszor előfordul – és nem csak a kicsiknél –, hogy az illető két napig a büfé császárának érzi magát, aztán a harmadik napon hoppon marad.

A gyakorlatban a matekórán kívül nem különösebben esik szó az iskolában pénzügyi kérdésekről. A szülők egy része is hanyagolja a témát, pedig az általuk mutatott példától nagyban függ csemetéjük ez irányú viselkedése. Ha sem a suli, sem a család nem mutatja meg, hogy hogyan kell beosztani és megtakarítani – gondolta a gyerekekkel együtt a PEOPLE TEAM –, rakjuk össze, csináljuk meg! És így lett….

A tőzsdével, fenntartható fejlődéssel, kamatokkal és startupokkal foglalkozó táborszekciónk segítségével a fiatalok jó eséllyel felelősen fogják kezelni a saját és mások pénzét. Itt megtanulják, hogyan hozzanak körültekintő pénzügyi döntéseket. Ha tudják, mit jelent a hitelkamat, a bankszámla, a befektetés, a kockázat, akkor kevésbé valószínű, hogy fiatal felnőttként elhamarkodott választásaik lesznek.

A pénzügyi–gazdasági PEOPLE TEAM-szekció megszervezésében kiemelkedő szerepet vállal a Magyar Nemzeti Bank.

Ha többet tudnál erről a szekcióról kattints ide: https://peopleteam.hu/taborok/brokerek-es-tozsdecapak-tabora-nyari-tabor/

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss