Hogyan lett a JÁTÉKTÁBOR?
Szekció
PEOPLE TEAM tábor

Egy gyerektáborban alap, hogy minden a játékról szól. Még a tanulás is, hiszen még az angolórákat is úgy építik fel a tanárok, hogy a játék központi szerepet kapjon.

Minden évben előfordultak csellengő gyerekek, főleg a kicsik közül, akik egész egyszerűen nem találták rögtön a helyüket a tábori kavalkádban. Délután elvoltak a kézműves foglalkozásokon, nézték egy kicsit a focit, de valahogy mégsem találtak maguknak állandó elfoglaltságot. Egy lelkes és mindenre elszánt animátorunk azonban – aki nem mellesleg civilben matektanár – elhatározta, hogy segít ezen.

Délutánonként és este rendületlenül járta a tábort, és megszólított minden olyan gyereket, aki magányosnak, elveszettnek vagy unatkozni látszott. Logikai játékokat, fejtörőket, ördöglakatokat mutatott nekik. Hamarosan állandó helyet kapott a játékszakkör, előkerültek a társasok, a kirakósok, a sakk- és a dámakészletek – ahogy a Barbie babák is. Akadt gyerek, aki a teljes Matchbox-készletével érkezett a nyaralásra.

Azokat a gyerekeket, akiknek a táborig előzetesen választott téma nem jött be – másra számítottak, vagy csak egyszerűen elfáradtak –, mindig a játékszobába irányítottuk, amíg a szülőkkel egyeztetve új témát kerestünk nekik. Nagyon sokan viszont a turnus végéig ott maradtak, így a következő nyáron már meghirdettük a játéktábort mint önálló témát. Nem bántuk meg azóta sem.

A játékszobába délutántól estig bárki bemehet. A kemény mag képviselői – a legóőrültek, a társasjáték-mániások, a kártyarajongók – a délelőttjeiket is ott töltik. Veszélyes terep ez a kívülállók számára: ha nem vigyázunk, könnyen éles legóalkatrészekre léphetünk; ha egy kártyaparti elkezdődött, azt még a táborvezető sem szakíthatja félbe holmi vacsoraidővel vagy takarodóval.

Bővebben erről a szekcióról: https://peopleteam.hu/taborok/jatektabor-nyari-tabor/

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss