Hogyan lett az ÍRÓTÁBOR?
Szekció
PEOPLE TEAM tábor

Minden gyerek életében eljön a napló- és a versíró korszak. Az évek során rengeteg táborozót láttunk, akik akár még a strandolás helyett is ceruzát rágcsálva üldögéltek a fa alatt. A könyvmolyokról nem is beszélve.

Először csak délutáni foglakozások keretében „tereltük össze” ezeket a gyerekeket, akik néhány lelkes programszervező segítségével felolvasásokat, mesemondó és történetíró gyűléseket rendeztek.

Kiderült, hogy nagyon sok gyerek szeretne még nyáron is irodalommal foglalkozni. Főleg a kortárs irodalom érdekli őket. Az iskolában kötelező klasszikusok a mai gyerekeknek unalmasak, nyelvezetük érthetetlen.

2009-ben aztán elindult az írótábor. A kurzusokat fiatal irodalmárok tartják. Ők azok, akik a legközelebb tudják hozni a tizenévesekhez az olvasást és a legjobban meg tudják szerettetni velük. Segítségükre van a számtalan meghívott vendég – írók, költők, sőt, a slam poetry képviselői közül is jó néhányan.

A versfaragásra a tábor más területén is szükség van. A szabadidős programok alapja már a kezdetektől a csapatverseny. A színes kendőkkel megkülönböztetett teamek egyik első feladata a csapatinduló megalkotása. A csapatkapitányok kedvencei az írótáborból kerülnek ki, hiszen nekik egy percig sem okoz gondot a csapatinduló versbe foglalása. Ha elő kell adni egy jelenetet, rájuk bizton számíthatnak a szövegezésben, legyen a téma „Ősemberek az űrben” vagy „Háry János rockstílusban”.

Bővebben erről a szekcióról: https://peopleteam.hu/taborok/irotabor-nyari-tabor/

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss