Hetedhét táborozás
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Néhány 7–10 éves nem szívesen vállalja be ottalvós tábort. Nekik segítünk hét tippel, amelyek napközis, más néven bejárós táborként is igénybe vehetők. Amíg a táborozók szülei dolgoznak, a srácok remekül szórakoznak majd. A programok az átlagos táborokban általában 8-tól 17 óráig tartanak, de a PEOPLE TEAM táboraiban (röviden „PT”) bejárósként reggel 7-től este 10-ig is biztonságban tudhatjuk csemeténket, aki garantáltan nem fog unatkozni.

Íme, néhány téma a kínálatból:

(1) Mennyei ízek

A lekváros fánktól az amerikai palacsintán át a rizsfelfújtig rengeteg finomság készül a kuktatáborosok konyháján. Nem csupán édesség szerepel az étlapon: levesek, szószok és sültek is megtalálhatók a palettán. A turnus végén díszebéd várja a résztvevőket és a meghívottakat.

(2) Szárnyakat adunk vágyaidnak

Akit érdekel a technika, már madártávlatból vagy élőben közvetítheti szüleinek az esti programot. Saját készítésű drónok suhannak a tábor felett. A turnus végére minden gyerek megtanulhatja, hogyan kell megépíteni és programozni egy repülő szerkezetet.

(3) A parkett ördögei

A tánctáborosok a turnus végén bemutatják a hét folyamán megtanult koreográfiát. A show-, a hiphop, a jazztánc, a salsa és az akrobatikus rock and roll elemeire épül. Előképzettség nem szükséges. Ami kell: kitartás és a tánc szeretete.

(4) „Mehr Licht!”

A fotóstábor résztvevői megtanulják a digitális és az analóg fényképezés alapjait. Az elméleti oktatás mellett a fő hangsúly a gyakorlaton van. A gyerekek fényképezőgéppel a kezükben, a kísérőktől instruálva járják a várost vagy a tábor területét. Témákat, kompozíciókat, színeket és fényeket keresnek a kapott feladat alapján. A turnus végén megnyílik a táboros fotókiállítás, amelyet a szülők is megnézhetnek.

(5) Virtuális univerzumok

A programozótáborokat gyakran éri az a vád, hogy a gyerekek egész nap a gép előtt ülnek, és lövöldözős játékokat játszanak. Ez egyáltalán nincs így! A számítástechnika-kurzuson komoly alkotómunka folyik. Az órák végeztével a technika megszállottjai is a friss levegőre vágynak. A rengeteg csapatversenyből és műsorból ők sem maradhatnak ki.

(6) A játék pozitív, a komolyság negatív

Játszani mindenki szeret. A játéktáborba jelentkezőket rengeteg legó- és egyéb építőkocka várja. A játékszoba tele van társasjátékokkal. A stratégiai játékoktól kezdve a szerepjátékokon át minden a játéktáborosok rendelkezésére áll. De ha valaki pónit fésülne vagy inkább csak magába mélyedve barbie-zna, annak sincs akadálya.

(7) Brókerek és tőzsdecápák

A táborban megtanulhatják a gyerekek, hogyan hozzanak jó pénzügyi döntéseket. Ha tudják, mit jelent a hitelkamat, a bankszámla, a befektetés, a tőzsdei kockázat, akkor biztosan nem fognak fiatal felnőttként sem adósságcsapdába vagy nehéz pénzügyi helyzetbe kerülni. Ezt a szekciót a PT az MNB támogatásával szervezi.

AJÁNLOTT

Exatlon by Peti

'DENMÁS
A szekcióvezetők egyesével érkeztek a táborvezető irodájához, mindannyian ugyanazzal a panasszal: – A gyerekek nem érkeztek meg a…

Nagy európai folyó

'DENMÁS
– Nagymama, nagyon éhes vagyok! – nyűgösködött Matyi. – Mindjárt sütöm a palacsintát, csak befejezem a keresztrejtvényt. Segíts,…

Nem csak egy rövid éjszaka

'DENMÁS
Nincs olyan gyerek, aki ne szeretne lázasan kutatni régi rejtett kincsek után, feltúrva akár a padláson porosodó ládákat…

Friss