Alapítványok az ukrajnai gyerekekért
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Az ukrajnai háború kirobbanása szinte példátlan összefogást hozott. Gyűjtőpontok alakultak, munkahelyek és civilek határozták el, hogy egy emberként segítik a szomszédos országot elhagyni kényszerülőket.

A PEOPLE TEAM Alapítvány 1991 óta foglalkozik azzal, hogy az iskoláskorú gyerekek nyarát szebbé tegyék. Tematikus táboraik egyhetes turnusai alatt teljes ellátást (napi háromszori étkezést plusz korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztást) biztosítanak a részt vevő 7–17 éveseknek. A PT-táborok szervezői idén térítésmentesen fogadnak a háború elől menekülő ukrajnai gyerekeket, illetve olyan diákokat, akik esetleg itt ragadnak nyáron – remélhetőleg – a helyzet konszolidálódása után.

A gyerekek a világ minden tájáról szoktak jelentkezni a PT kecskeméti táboraiba. 2022-ben 17 téma közül választhatnak – ezek között vannak, amelyeknél nem jelent akadályt az eltérő anyanyelv, ilyen például az angoltábor, a 3D konstruktőrök tábora vagy a drónépítők tábora. A gyerekek az egy-egy hét alatt sokat fejlődnek, és rengeteg új barátra tesznek szert.

Amennyiben vállalatok vagy magánszemélyek szeretnék támogatni ezt a célt, az alábbi oldalon olvashatnak a táboroztatás költségeiről. A PT szervezői ezenkívül adományokat is fogadnak, a felajánlásokról az info@peopleteam.hu e-mail-címen lehet egyeztetni, vagy a központi irodájukba (1028 Budapest, Tárkony u. 76.) eljuttatni azokat.

Nem a PT alapítványa az egyedüli szervezet, amely segít. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett bohócdoktorcsapat 2003 óta meseolvasással, játékos pillanatok révén jókedvre derítéssel segít, illetve a Szeretetcsoki program jóvoltából finom falat is jut minden résztvevőnek. A közhasznú alapítványt az adó 1%-ával lehet támogatni.

AJÁNLOTT

BLW-baba a fedélzeten

'DENMÁS
A BLW az angol „baby-led weaning” kifejezés rövidítése, magyarul leginkább igény szerinti hozzátáplálásnak szokták fordítani. Ennél a módszernél…

Amikor a dodzsóba lépsz…

'DENMÁS
A dodzso az edzőterem elnevezése a japán harcművészetekben. Nemzetközi kick-box nap? Ilyen is van, és november 30-án ünnepeljük!…

Friss