Tábor nem csak könyvmolyoknak

Szekció
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Sok gyereknek a tanév végére elege van a könyvekből, a tanulásból. Abból, hogy minden arról szó, hogy „okosodjanak” és minél több tudást töltsenek a fejükbe. Nekik javasoljuk azokat a nyári gyerektáborokat, amelyekben a mozgás a főszerep. Természetesen itt sem láblógatásról van szó. Egy új sportág kipróbálása vagy egy táncfajta elsajátítása is hasznos lehet a későbbi pályaválasztásban. A megismert mozgásformák akár új hobbivá is válhatnak.

Sporttábor
A sporttáborok 30-40 gyerek részvételével indulnak, és a mozgás megszerettetésén kívül fontos céljuk, hogy minél több sportágat kipróbálhassanak a résztvevők. Minden adott a sokszínűséghez: műfüves focipálya, strandröplabdapálya, kosárlabdapálya és teniszpálya is van. Ezenkívül minden tábori turnusba érkeznek meghívott vendégek, akik ritkábban űzött sportágakat mutatnak be, mint pl. a rögbi, a floorball, az aikido, a capuiera vagy a tchoukball. Nagy melegben alap a strandolás a kecskeméti csúszdaparkban, de a trambulinokon is ugrálhat bárki. Rossz idő esetén pedig kondi- és asztalitenisz-terem is rendelkezésre áll. Nem minden gyerek egyformán ügyes vagy tehetséges minden sportágban. Van, aki a labdazsonglőr, de távolugrásban már nem nyújt kiemelkedőt. Olyan is akad, akinek kevés az önbizalma, és csak félve próbálkozik. A táborban a csapatmunka és az összetartás a lényeg. A sporttanárok segítenek megtalálni azt a játékot, amelyben a legügyesebb a résztvevő.

Tánctábor
Zumba, hiphop, csacsacsa: ez csak három a táncok közül, amelyeket kipróbálhatnak a táncoslábú táborozók. A turnusok végén jön a bemutató, amelyen az egész tábor részt vesz. A show a hiphop, a jazztánc, a salsa és az akrobatikus rock and roll elemeire épül. Előképzettség nem szükséges. Ami kell: kitartás és a tánc szeretete. Az előadásokat felvétele felkerül az internetre, de a szülők is ellátogathatnak a táborba, ha élőben szeretnék követni csemetéjük első fellépését. A koreográfiát közösen találja ki a csapat. Kezdőktől a profikig, mindenkinek élmény lesz.

A tábor (majdnem) soha nem alszik!
A tanulás mellett s szabadidő nívós eltöltése sem maradhat el. Egy profi táborban rengeteg programot kínálnak a délutánokra és az estékre. A PEOPLE TEAM kecskeméti helyszínén alapvetés a választás szabadsága. Mozgalmas programok várják a gyerekeket: trambulinok, akadálypálya, tábori olimpia, lovagi torna, bemutatók, meghívott művészek és előadók Semmi nem lehet kötelező, de olyan a programkínálat, hogy mindent érdemes kipróbálni. Az elmaradhatatlan strandolás és kézműves foglalkozások mellett sport- és állatbemutatók, közösségi játékok és vetélkedők futnak párhuzamosan. Esténként aztán a gyerekzsivaj igazi nyári fesztiválhangulattá változik. A táborozók csapatversenyeken, koncerteken és zenés bulikon szórakozhatnak.

AJÁNLOTT

Friss