Sok vicces és kedves ember között nyaralni
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Gabi kipróbálta, milyen a PEOPLE TEAM kecskeméti angoltábora. Ez a szekció tekint vissza a legnagyobb múltra a PT-k történetében, mivel a kezdetekkor, 1991-ben ezzel indította el új generációs táborait az azóta 22 ezer diák felhőtlen és tanulságos vakációjáról gondoskodó alapítvány. Azóta sok minden változott, de a jó hangulat és az élmények sokasága megmaradt. Erről Gabi mesél most.

„Sok vicces és kedves emberrel találkoztam a PT-ben, ahol mindenki könnyen barátkozik. Közben észrevétlenül fejlődött az angoltudásom – egyáltalán nem az volt a benyomásom, hogy ennyi erővel az iskolapadban is tölthettem volna a szünetet. Több poénos és szívet melengető eseményt említhetnék, ami a PT-hez köthető. Rengeteg új embert ismertem meg, és olyan volt, mintha a barátaimmal lehettem volna egy nyári héten át. Szívesen maradtam volna több turnuson is.

Az ételek közül különösen a friss, meleg reggeli volt nagyon finom, no és az ebédre főzött tészták. A kollégium épületével szintén meg voltam elégedve, és szerintem szuper, hogy ketten voltunk egy szobában, és a mellettünk lévő társainkkal is összeszoktunk.

Nem tapasztaltam olyan dolgot, ami nem tetszett. Esetleg lehetett volna több esti program a nagyobbaknak, de alapvetően minden oké volt. A korábban kipróbáltak közül egyedül a lovastábor az, ami összességében jobban bejött, de tudom, hogy a kettő nem hasonlítható össze, hacsak nem tervezik a PT-s szervezők hasonló szekcióval bővíteni a kínálatukat (tudom, így is kábé két tucat tábor közül választhatnak az évi három turnus résztvevői).

Sok új angol szót tanultam a PT-ben, és kicsit bátrabb is lettem. Na jó, az ciki volt, amikor megkérdezték, hogy hány éves vagyok, de nem értettem a kérdést, és nem akartam még egyszer visszakérdezni, így inkább nem válaszoltam. Nagyon szerettem az angoltanárt, mert kedves és türelmes volt velünk.

Biztos vagyok benne, hogy a suliban és akkor is tudom hasznosítani a PEOPLE TEAM táborában tanultakat, ha külföldre megyek. Szeretnék jövő nyáron is PT-s táborlakó lenni. Mikor lesz a következő alkalom? Lesz tavasszal? Én elmennék.”

Februárban indul a jelentkezés a 2022-es nyári PT-táborokra. Addig is kövessétek az alapítvány Facebook-oldalát az újdonságokért, illetve látogassatok el a legjobbtaborok.hu honlapjára, ha kíváncsiak vagytok még több véleményre.

AJÁNLOTT

Rossz pénz nem vész el

Gyerekszem
Maga is táborozóként kezdte a kecskeméti zöldtábor tanára. Laci a PEOPLE TEAM-et táboroztatóként jellemezte, de arról is nosztalgiázott,…

Zseniális egy tábor!

Gyerekszem
Mi az oka annak, hogy annyian rajonganak egy kecskeméti nyári táborért? Detti, aki tavaly járt először a PEOPLE…

Friss