Angolórákon néha már előre tudtam az anyagot
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor

Milyen érzés először járni egy angoltáborban? Mit tanulhat egy magyar diák a nyári szünetben egy magyarul nem beszélő angoltanártól? Kamilla szerint kifejezetten jól hasznosítható tudásra tett szert a vakáció ideje alatt, ezért már visszatérő vendégnek számít a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táboraiban.

„Háromszor jártam a PEOPLE TEAM táborában. Az első alkalom izgalmas volt, minden új volt, és ki kellett tapasztalnom, mi hogy működik. A szüleim eleinte eléggé féltettek, de örültek, hogy új dolgot próbálok ki. Miután beszámoltam nekik a táborról, szinte ők küldtek el a következő években, de persze én is nagyon szerettem volna menni. Sok új barátot szereztem – ez minden évben jellemző volt.

Először angoltáborba jelentkeztem, és az volt az első feladatunk, hogy mondjunk magunkról valami különlegeset. Nekem semmi épkézláb ötlet nem jutott eszembe, így mikor rám került a sor, benyögtem, hogy a kutyám idősebb, mint én – ami amúgy igaz, két év van köztünk. Elég kínosan jött ki, de mindenki nevetett, és ez a lényeg.

Eddig két PT-s szekcióban voltam, fotózáson és angolon. Mindkettő nagyon tetszett, és praktikusnak bizonyultak, mert sok mindent tanultam belőlük, például az angoltáborban új igeidőket vagy csoportos játékok szabályait, a fotóstáborban pedig a fényképezőgép működését, illetve pár trükköt. A jövőben mindenképp szeretnék többet is kipróbálni.

Úgy érzem, hogy a táborban elsajátított ismereteket gyakorlatilag mindenhol kamatoztathatom. Az angolt külföldön bárhol használhatom, az iskolai angolórákon is jó volt, hogy néha már előre tudtam az anyagot. A fotótábor kapcsán pedig szuper, hogy már képes vagyok rendeltetésszerűen használni a gépeket, és szép fotókat készítek. Az idei fotótanáromról egyébként kiderült, hogy ugyanabban a városban él, mint én, ami eddig nem igazán fordult elő a PT-ben. Amúgy nagyon jól kijöttünk, segítőkész volt, és kedves.

Összességében sokkal nyitottabb és alkalmazkodóbb lettem, amit a PT-nek köszönhetek. Mindenképp részt veszek a barátaimmal a kecskeméti PT-s nyári táborok valamelyikén 2022-ben is. A szekciót még meglátom, de szerencsére mindig van miből választani.”

AJÁNLOTT

A PT-ben nem lehet unatkozni

Gyerekszem
A programok sokszínűsége alap, ez pedig modern eszközökkel és felkészültséggel párosul a PEOPLE TEAM gyerektáboraiban. Gyuri röviden összefoglalta,…

Rossz pénz nem vész el

Gyerekszem
Maga is táborozóként kezdte a kecskeméti zöldtábor tanára. Laci a PEOPLE TEAM-et táboroztatóként jellemezte, de arról is nosztalgiázott,…

Friss