Kapitalizmus: szereted?

Szekció
Kecskemétei nyári tábor 2022-ben

Ördögtől való-e a kapitalizmus? Mit csinálj, ha van egy nyerő vállalkozásötleted, de lehurrognak, hogy fiatal vagy, és nincs hozzá elegendő alaptőkéd? Mit jelent a tőke egyáltalán? Tanácsos bitcoinba fektetned? Amennyiben foglalkoztatnak ezek vagy hasonló kérdések, szeretnél választ kapni a téma szakértőitől, és nem vagy még 18 éves, akkor a PEOPLE TEAM gazdasági táborában a helyed. A jó dolgokra sokszor várni kell, ám a lényeg, hogy 2022-ben is feláll a BRÓKEREK ÉS TŐZSDECÁPÁK szekciója.

Hol van már a tavalyi hó?

Ha nem vagy biztos benne, hogy életed befektetése lenne egy egyhetes pénzügyi nyári tábor, most megmutatjuk, milyen volt az idei, amit az MNB támogatott. Bizony, a Magyar Nemzeti Bank nagyban hozzájárult ahhoz, hogy pénzügyileg tudatosabb legyen a generációd egy része. Miről hallhattak ők, akik ott voltak a PT cash flow és gazdasági táborában? Többek között startupalapításról, befektetésről, megtakarításról, biztosításról, kriptovalutákról, pitch prezentációról, tőzsdéről és fenntartható fejlődésről. Az alapfogalmak tisztázása után szimulációs játékot játszottak a 13–17 éves hallgatók, megoszthatták cégalapítási ötleteiket a vendégelőadókkal és a témavezetővel, a napközbeni (általában 13:30-ig tartó) tematikus foglalkozások után pedig találkozhattak a többi PT-tábor résztvevőivel. A délutáni programok ugyanis kötetlenek, így egy jó beszélgetés, mozizás vagy strandolás ugyanúgy beleférhetett a diákok idejébe, mint egy új sportág elsajátítása, a különféle workshopokon való részvétel vagy az állatsimogatás. Ezekre ugyanis minden PT-snek lehetősége nyílt.

Ahol mindenki szuperül érzi magát

2021-ben 1151 lakója volt a PEOPLE TEAM kecskeméti táborainak. Ez a szám három turnus (azaz három hét) mintegy 30 tematikus táborának résztvevőit tükrözi, akik kis létszámú csoportokba voltak beosztva. Ezáltal az összes diák igényeit és kérdéseit figyelembe tudták venni a szervezők, akik a gyerekek érdeklődési körére reflektáló, szabad, innovatív alkotóműhelyt hoztak létre, ahol az élményalapú tanulás valódi közösségek létrejöttével és szórakozással párosult.

Valóra vált álom

A fő célkitűzés a PT 1991-es megalapításakor az volt, hogy olyan programsorozatot kínáljanak a fiataloknak, amit a felnőtt szervezők is élveznének, ha visszamehetnének az időben – az, hogy táboroztatóként is kiválóan érzik magukat, csak ráadás, ami azt jelzi, hogy a gyerekek jóllétének középpontba állítására tett erőfeszítéseik beértek. A tervek szerint 2022-ben is várható mindaz, ami idén volt: 11 témacsomag, több tucat szekció (köztük a pénzmágusképző), buli, remek hangulat és sok-sok érdekesség a nagyvilágból. Beszéld meg a szüleiddel, ha jönnél a következő alkalomra, és kattints ide a jelentkezéshez.

AJÁNLOTT

Friss