Vloggerek, kuksizzatok!
Szekció
Fotóstábós, médiatábor, filmes tábor a PT-ben

Amikor szülőként rápillantunk a mai táborkínálatra, összezavarodhatunk. Gondolhatunk arra, hogy a mi időnkben még nem volt ekkora a választék, sőt néhány témát talán nem is tudunk hova tenni. De nem nekünk kell értenünk, hanem annak a csemetének, akit elengednénk néhány napra, hogy feltöltődjön, és mi is szusszanjunk kicsit. Tekintsünk úgy a táborok széles palettájára, mint a lehetőségek tárházára – és ha megfelelő az időzítés, korrekt az ár-érték arány, és gyermekünk is megtalálja azt, ami boldoggá teszi őt, akkor nyert ügyünk van.

Teljes

Új generációs táboraival a PEOPLE TEAM sokak kedvencévé vált az elmúlt 30 évben. Mondhatnánk, hogy az évek és a rutin, ugye, de ha a PT minden évben ugyanazt nyújtaná, nem haladna a korral, márpedig 2021-ben nem ugyanaz a népszerű, mint ami 1991-ben volt. Ami eleinte egy angoltábornak indult, mára 11 témacsomaggá és mintegy 30 szekcióvá növekedett, amelyekre nemtől, bőrszíntől és nemzetiségtől függetlenül minden 7–17 éves fiatalt várnak. A kecskeméti PT egyik legizgalmasabb nyári témacsomagja a MOZGÓKÉP + MÉDIA névre hallgat, és magában foglalja mindazt, ami friss, trendi, és megmozgatja a fiatalokat.

Összetett

A PEOPLE TEAM táboraihoz nem szükséges előképzettség, csak érdeklődés és kreativitás. Akit a filmkészítés csínja-bínja érdekel, a filmtáborban a helye, ahol kipróbálhatja magát színészként, forgatókönyvíróként, operatőrként és rendezőként is. Az eszközöket a PT adja, nem is akármilyen minőségben, szóval lesznek profi kamerák, lámpák, vágószoftver és egy jó csapat, amelynek közös célja van: összehozni egy alkotást, ami ha nem is lesz profi, de felejthetetlen élményt ad a tanulságos munkafolyamaton végighaladás által. A médiatáborban ugyancsak a mozgóképkészítés rejtelmeit sajátíthatják el a gyerekek, akik akár tábori híradót is készíthetnek, illetve mutathatnak be társaiknak – biztos népszerűség lesz a sorsuk. Hiszen egy hét alatt saját filmet készíteni mi más lenne, mint a menőség csúcsa?

Megtervezett

A youtubertáborba a jövő vloggereit várják. Itt is alap a kamerahasználat elsajátítása és a videóvágás. Persze kell egy terv is, és az sem árt, ha követendő példa áll a srácok előtt. Ezért a PT minden évben elhoz több ismert és fiatal vloggert, akik saját tapasztalataikról, sikereikről és kudarcaikról mesélnek. Ebben az élménytáborban idén is lehet számítani a Játékteszt Dáviddal YouTube-oldal címszereplőjére, aki a PT játékteszttáborának az oktatója. Dávid több játékforgalmazóval is tartja a kapcsolatot, így a résztvevők rengeteg szabadtéri játékot fognak kipróbálni, legyen az gigabuborék-fújó, szivacslövő vagy slime – szóval minden, amit otthon nem lehet csinálni.

Összerakott

A Minecraft-tábor és a scrap mechanic a gamerek paradicsoma. Annak a gyereknek, aki tudja, hogy mit jelentenek az alábbi kifejezések: Lucky Block, Race/Wall PvP-bajnokság, Adventure, BedWars, Build Battle és SkyWars, Baluka mellett van a helye.

Élvezetes

Játszani kell, és megélni a gyerekkort. Nem csoda, hogy a PEOPLE TEAM táboraiba időnként az egykori diákok is visszatérnek szervezőként – lelkük egy része megmaradt táborlakónak, és ha már a 7–17 éves korhatárba nem férnek bele, mókusként segítik a fiatalabbak eligazítását. Mindezek mellé biztonság, orvosi felügyelet, korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztás, napi háromszori étkezés, ottalvós változat igénylése esetén kétágyas kollégiumi elhelyezés jár (a napközis verzióban, amely szintén igénybe vehető, csak az utolsó nem adott). Három turnusban elérhetők a PT táborai: 2021. július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között. A táborok közötti átjárás elképzelhető, ha tehát valaki a filmtábor után belekóstolna a játéktesztbe, nem tiltja meg senki, ahogyan azt sem, ha a szülőkkel megbeszélve visszatér egy másik turnusra. A PT-ben tényleg jó gyereknek lenni. Ide kattintva lehet jelentkezni a táborba.

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss