Művészetek kicsiknek és tiniknek

Szekció
Ottalvós és napközis művésztáborok

Bármi lehet gyermekünkből. Talán a következő Robert Capa, Munkácsy Mihály vagy Lackfi János szunnyad benne. Hogyan derítsük ki? A különórák hasznosak, de mivel a többségük nem eléggé intenzív, nem biztos, hogy elégnek érezzük a fejlődés ütemét. Egy jó és csemeténkhez passzoló nyári tábor viszont akár a továbbtanulásra is felkészíthet. Nézzük, milyen felhozatalból lehet választani a régi motorosnak számító PEOPLE TEAM táboraiban!

Művésztáborok Kecskeméten

A PEOPLE TEAM 11 témacsomagja közül egyet szentel a KREATÍVOK + MŰVÉSZEK témacsomagjának, illetve még egyet a SZÍNHÁZ + SZÍNÉSZET szerelmeseinek. Utóbbi az egyetlen, amely kéthetes turnusban érhető el, a PT-táborok többsége azonban egy-egy hetes turnusokban valósul meg. Akit nem elsősorban a színjátszás vonz, hanem a magányosabb művészeteket kedveli, az előbbi szekcióban teljesedhet ki a kiscsoportos, esetenként személyre szabott, fiatal oktató által vezetett délelőtti foglalkozások alatt. Ebben a csomagban a fotóstábor, a képzőművészeti, valamint az élő irodalom és kreatív írás táborai közül lehet választani, amelyek helyszíne egységesen Kecskemét.

Fotóstábor

A fotóstábor résztvevői éjjel-nappal kamerával közlekednek, és megörökítik a fontos pillanatokat. Ehhez természetesen megtanulják a fotózás alapjait és történetét, hazai és nemzetközi példákat ismernek meg, ráadásul a képszerkesztés rejtelmeibe is betekintést nyernek a Photoshop és a Bridge képfeldolgozó szoftverek használatával. Minden turnus végén (ezek időpontja: július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14.) kiállítást rendeznek az itt elkattintott remekművekből. Tizenévesen kiállítás – nem mutat rosszul egy portfólióban sem.

Képzőművészeti tábor

A PT képzőművészeti foglalkozásai ugyanúgy lekötnek egy iskolát épp csak elkezdőt, mint egy majdnem végzőst. A differenciálásban segítenek a kiscsoportos foglalkozások, ezáltal senki nem marad le, és egyébként is, mindenki azt alkot, amit csak szeretne, csak a képzelet szabhat ebben határt. A PT adja a változatos eszköz- és anyagkínálatot, a közös ötletelés után pedig a gyerekek rajzolni, festeni, gyurmázni, nyomdázni, agyagozni, szobrászkodni, fonni, ékszert készíteni és batikolni fognak. A műveket ezúttal is kiállítják a tábor végén, és a szülők örömére és büszkeségére szintén hazavihetők lesznek. A résztvevők ellátogatnak a Kecskeméti Animációs Filmstúdióba – és ez csak egy program a délutánonként igénybe vehető szabad foglalkozások közül.

Irodalomtábor

A PEOPLE TEAM irodalomtábora elsősorban 10–17 éves gyerekeket vár. Ezt a szekciót a Pongrác Könyvkiadó támogatja, és senki se lepődjön meg, ha ismert írók és költők fogják megosztani tapasztalataikat a résztvevőkkel – a korábbi években Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Garaczi László és Kukorelly Endre is a tábor vendégei között volt. Az írópalánták szinte minden műfajban kipróbálhatják magukat, legyen az vers, slam poetry, novella, regény, dal, napló vagy monológ. A táborokba ide kattintva lehet jelentkezni.

AJÁNLOTT

Friss