Művészetek kicsiknek és tiniknek
Szekció
Ottalvós és napközis művésztáborok

Bármi lehet gyermekünkből. Talán a következő Robert Capa, Munkácsy Mihály vagy Lackfi János szunnyad benne. Hogyan derítsük ki? A különórák hasznosak, de mivel a többségük nem eléggé intenzív, nem biztos, hogy elégnek érezzük a fejlődés ütemét. Egy jó és csemeténkhez passzoló nyári tábor viszont akár a továbbtanulásra is felkészíthet. Nézzük, milyen felhozatalból lehet választani a régi motorosnak számító PEOPLE TEAM táboraiban!

Művésztáborok Kecskeméten

A PEOPLE TEAM 11 témacsomagja közül egyet szentel a KREATÍVOK + MŰVÉSZEK témacsomagjának, illetve még egyet a SZÍNHÁZ + SZÍNÉSZET szerelmeseinek. Utóbbi az egyetlen, amely kéthetes turnusban érhető el, a PT-táborok többsége azonban egy-egy hetes turnusokban valósul meg. Akit nem elsősorban a színjátszás vonz, hanem a magányosabb művészeteket kedveli, az előbbi szekcióban teljesedhet ki a kiscsoportos, esetenként személyre szabott, fiatal oktató által vezetett délelőtti foglalkozások alatt. Ebben a csomagban a fotóstábor, a képzőművészeti, valamint az élő irodalom és kreatív írás táborai közül lehet választani, amelyek helyszíne egységesen Kecskemét.

Fotóstábor

A fotóstábor résztvevői éjjel-nappal kamerával közlekednek, és megörökítik a fontos pillanatokat. Ehhez természetesen megtanulják a fotózás alapjait és történetét, hazai és nemzetközi példákat ismernek meg, ráadásul a képszerkesztés rejtelmeibe is betekintést nyernek a Photoshop és a Bridge képfeldolgozó szoftverek használatával. Minden turnus végén (ezek időpontja: július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14.) kiállítást rendeznek az itt elkattintott remekművekből. Tizenévesen kiállítás – nem mutat rosszul egy portfólióban sem.

Képzőművészeti tábor

A PT képzőművészeti foglalkozásai ugyanúgy lekötnek egy iskolát épp csak elkezdőt, mint egy majdnem végzőst. A differenciálásban segítenek a kiscsoportos foglalkozások, ezáltal senki nem marad le, és egyébként is, mindenki azt alkot, amit csak szeretne, csak a képzelet szabhat ebben határt. A PT adja a változatos eszköz- és anyagkínálatot, a közös ötletelés után pedig a gyerekek rajzolni, festeni, gyurmázni, nyomdázni, agyagozni, szobrászkodni, fonni, ékszert készíteni és batikolni fognak. A műveket ezúttal is kiállítják a tábor végén, és a szülők örömére és büszkeségére szintén hazavihetők lesznek. A résztvevők ellátogatnak a Kecskeméti Animációs Filmstúdióba – és ez csak egy program a délutánonként igénybe vehető szabad foglalkozások közül.

Irodalomtábor

A PEOPLE TEAM irodalomtábora elsősorban 10–17 éves gyerekeket vár. Ezt a szekciót a Pongrác Könyvkiadó támogatja, és senki se lepődjön meg, ha ismert írók és költők fogják megosztani tapasztalataikat a résztvevőkkel – a korábbi években Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Garaczi László és Kukorelly Endre is a tábor vendégei között volt. Az írópalánták szinte minden műfajban kipróbálhatják magukat, legyen az vers, slam poetry, novella, regény, dal, napló vagy monológ. A táborokba ide kattintva lehet jelentkezni.

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss