Így választunk tábort
'DENMÁS
Táborozási útmutató szülőknek - PEOPLE TEAM

Itt a nyári szünet, így rengeteg gyermekes családban nagy kérdés: hová menjen nyaralni a gyerkőc? Hiszen nincs annyi szabadsága a szülőknek, a nagymama-nagypapa sem áll rendelkezésre két és fél hónapon át, és egy bébiszitter alkalmazása nagyon költséges, másrészt nem tud folyamatosan tartalmas időtöltést kínálni – ellentétben a táborokkal. Éppen ezért összehasonlítottunk nyári tábori lehetőségeket. Alapítványit, önkormányzatit és piacit.

Covid-túlélő tábor

A 30 éves múltú PEOPLE TEAM Alapítvány új generációs kecskeméti táborai hétnapos turnusokban, július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között, 10 témacsomaggal és mintegy 30 témával elérhetők a 7–17 éveseknek.

Míg a ’90-es években angol, német és számítástechnikai táborak voltak, mostanra vagy 30 foglalkozás választható. Jó példák erre a sport-, tánc-, cirkusz-, youtuber-, filmes-, média-, robotika-, tudós-, képzőművészeti táborok. Ez egész olyan, mint egy fesztivál, csak gyerekeknek, állandó orvosi ellátással és felügyelettel.

Bejársz vagy beágyazol

Akár napközis, akár ottalvós változatban is fogadnak gyerekeket. Előbbi ára 39 000 forint résztvevőnként (testvérkedvezmény elérhető), amely a hétnapos foglalkozásokon kívül a napi háromszori étkezést, továbbá a korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztást is tartalmazza. Az ételérzékenységre is tekintettel vannak, de ezt kérik előre jelezni a jelentkezési lapon. Aki a PEOPLE TEAM mellett teszi le a voksát, rengeteg élményre, új barátokra és szabadon választható programokra (beleértve a strandolást, csapatversenyeket, kígyó simogatást, kémiai kísérletek, vagy egy új mozgásforma elsajátítását) számíthat a készségfejlesztésen kívül.

Önkormányzati táborok

Önkormányzati szervezésű programokat a legtöbb magyar nagyvárosban találunk. Ezek ugyan jó árúnak tűnnek, hátrányuk viszont, hogy csak adott helyszínen bejelentett lakhellyel rendelkező, illetve az ottani iskolában tanulók vehetnek részt rajta. Ilyen a nyíregyházi sport- és élménytábor is, amely idén

  • június 21–25.,
  • június 28. – július 2.
  • és július 5–9. közötti turnusokban érhető el.

Ennek ára 19 500 forint/turnus/fő. A helyszínre jutást egyénileg kell megoldani. A napi háromszori étkezésért fizetendő térítési díj összege: 3000 Ft/turnus/fő, de erre az egyéni körülményeket figyelembe véve kedvezmény igényelhető.

Komplexebb táborok

A Logischool óbudai táborai szintén ötnapos turnusokban várják az iskolásokat, ezek között kalandjáték-készítő, fotós, youtuber-, programozó- és Minecraft-tábor is van. A viszonylag széles kínálat miatt pedig megtehetjük, hogy gyerekünket egyik héten az egyik, másik héten a másik programra küldjük. Egy turnus, azaz az öt nap ára 54 900 Ft, amely készpénzzel vagy bankkártyával fizethető, és a félnapos foglalkozásokon, valamint a délutáni programokon kívül napi háromszori étkezést tartalmaz. A testvérek 10 százalék kedvezményben részesülnek.

A legtutibb tábor?

Ezt mindenki maga dönti el az igények és az anyagiak függvényében. Ha azonban fontos, hogy a gyerek okosabb és tehetségesebb legyen a jövőben, akkor nem mindegy, hogy mivel és hol tölti el a nyári szünetet vagy legalábbis annak egy részét. A PEOPLE TEAM táborait a komplexitásuk és trendiségük miatt kedvelik a fiatalok, a szülőknek pedig a korrekt ár-érték arány miatt sem utolsó, valamint a SZÉP-kártyás fizetési lehetőséget is sokan igénybe veszik. A választás szabad, a kínálat nagy, ezért érdemes korábbi táborozók véleményét kikérni.

AJÁNLOTT

Exatlon by Peti

'DENMÁS
A szekcióvezetők egyesével érkeztek a táborvezető irodájához, mindannyian ugyanazzal a panasszal: – A gyerekek nem érkeztek meg a…

Nagy európai folyó

'DENMÁS
– Nagymama, nagyon éhes vagyok! – nyűgösködött Matyi. – Mindjárt sütöm a palacsintát, csak befejezem a keresztrejtvényt. Segíts,…

Nem csak egy rövid éjszaka

'DENMÁS
Nincs olyan gyerek, aki ne szeretne lázasan kutatni régi rejtett kincsek után, feltúrva akár a padláson porosodó ládákat…

Friss