Biztonságos, és létezik
'DENMÁS
Biztonságos táborozás Kecskeméten a PT-ben

Hogyan gondoskodjanak a szülők munka mellett a két és fél hónapos szünidő alatt iskolás gyerekeik felügyeletéről, fejlődéséről és szórakoztatásáról? Egy jó nyári tábor (legyen az napközis vagy ottalvós) leveszi a terhet a szülők válláról. Sőt, ideális esetben örök élményt ad a gyerekeknek.

Nem ugyanaz

Az egyszülős családokban különösen nehéz helyzetet teremtett a koronavírus-járvány, hiszen a szabadságkeret kényszerű felhasználása miatt nagyon sok, gyerekét egyedül nevelő anya vagy apa maradt segítség nélkül. Az Egyszülős Központ egyik munkatársa szerint egy nyári tábor nemcsak lefoglalja a szünidő alatt unatkozó diákokat, de a szülőnek is tehermentesítést:

„Az otthonlét nem tudja ugyanazt az élményt nyújtani, mint egy tábor. A barátok hiánya megviselte a digitális tanrendre átállt fiatalokat, a Covid-járvány csillapodása miatt azonban a nyár lehetőséget teremt arra, hogy újra társaságban legyenek.”

A PEOPLE TEAM Alapítvány évek óta együttműködik az Egyszülős Központtal, így minden évben gyerekek tucatjai nyaralhatnak kedvezményes áron a PT kecskeméti új generációs táboraiban. A PEOPLE TEAM-táborokban 30 év alatt mintegy 23 ezer gyerkőc fordult meg.

Idén jobb

Tavaly is nyitva álltak a PT kapui a 7–17 éves gyerekek előtt, merthogy a törvény – ahogyan idén is – lehetővé tette az ottalvós táborok szervezését. Természetesen az előírásokat a PT-ben is betartják. A tábor fő szervezője szerint nemcsak nem volt tavaly koronavírus-fertőzés, de a szokásos megbetegedések (orrfolyás, hasmenés, köhögés) száma is a tizedére csökkent.

Igazodnak

A PT a táborokkal kapcsolatos 12/1991. (V. 18.) NM-rendeletnek teljesen megfelel, vagyis:

– csak egészséges gyerekeket fogadnak, ennek tényéről nyilatkozni szükséges;

– ha a résztvevőknek előírt karanténkötelezettsége van, azt be kell tartaniuk (külföldről beutazás vagy hazatérés esetén szülői nyilatkozatot kérnek).

– A szervezők gondoskodnak a kézmosási, kézfertőtlenítési, szellőztetési lehetőségről;

– szóban és feliratokkal is felhívják a figyelmet a higiénia fontosságára;

– rendelkeztek a közös helyiségek gyakori és alapos takarításáról, fertőtlenítéséről;

– az életosztó személyzet maszkban és könnyen cserélhető egyenruhában dolgozik.

Bizalom és tapasztalat

A PT táboraiban a kötelezőnél magasabb számú orvos van. Nem véletlenül ápolnak partneri együttműködést a Richter Gedeon Nyrt.-vel. Munkatársuk elmondása alapján, ha nem lenne meggyőződve a szabályok betartatásáról és a professzionális készültségről, nem ajánlaná családos dolgozóinak a kecskeméti fesztiváltábort:

„Tavaly is bebizonyosodott, hogy a PEOPLE TEAM táborai kiválóan alkalmazkodtak az előírásokhoz, sőt, túlteljesítették azokat. Megbízható, egyértelmű forgatókönyvvel volt megbetegedés esetére, a kiscsoportos foglalkozások miatt pedig az ajánlott védőtávolságnak is igyekeznek eleget tenni.”

Beltéri programok helyett a PT szervezői megnövelték a szabadtéri foglalkozásokat – a táborszervezés partnercégeinek három képviselője szerint is a pozitív egészségügyi hozadékai mellett ez a lépés támogatja az összekapcsolódást, a társas interakciók létrejöttét.

Képernyő helyett

A kütyükhöz kötött időszakot váltják fel a PT turnusai. Ennek széles kínálatában (10 témacsomag, 30 téma közül) minden gyerek megtalálja a magához illőt, mindezt kiváló ár-érték arányban, kedvezménylehetőséggel, komplex ellátással, bentlakásos és bejárós változatban. Ugyan a 30 téma soknak tűnik, de az angol-, sport-, kukta- és robotikatáborok a legnépszerűbbek. Ezen kívül sokan jelentkeznek még művészeti foglalkozásokra is. A jelentkezési lapot ide kattintva lehet elérni.

AJÁNLOTT

Játék hugival

'DENMÁS
Móni, a sporttáborosok egyik vezetője rémülten dörömbölt P. T. Holmes ajtaján. – Azonnal nyisd ki! Holmes kalapjában és ballonkabátjában…

Salsa: szósz vagy tánc?

'DENMÁS
P. T. Holmes, a PEOPLE TEAM-táborok történetének legnagyobb nyomozója kalapjában és ballonkabátjában a táborvezető, Ákos irodája felé igyekezett. A…

Digitális Témahét

'DENMÁS
Ebben az évben már kilencedik alkalommal rendezik meg a Digitális Témahetet. Idén április 8-tól 12-ig tart. Kiemelt figyelmet…

Friss