Tea és tábor

Szekció
PEOPLE TEAM-táborban a trambulinok környékén szórakozó gyerekek

Az ENSZ közgyűlése az idei évet a gyümölcsök és zöldségek nemzetközi évének, május 21-ét pedig a tea nemzetközi napjának nevezte ki. Friss ünnepről van szó, mivel tavaly emlékeztek meg először a világnapról, de megérdemelt a kiemelt helyzet, mivel a tea – a víz és a kávé mellett – a világ legnépszerűbb italai között foglal helyet, pozitív egészségügyi hatásait kutatások vizsgálták, termesztése és feldolgozása pedig munkalehetőséget kínál a fejlődő országokban élőknek is.

Igyál – de nem mindegy, hogy mit

Te is szereted a teát? Jól teszed. Az emberi test 60-70 százalékát víz alkotja, és elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása a fejlődésben lévő szervezetnek is. Na ne cukros üdítőkre, gyümölcsitalokra és (ne adjʼ isten) energiaitalokra gondolj, hanem vízre és teára. Iskoláskorban napi 1,5-2 liter körüli mennyiség fogyasztása javasolt, persze ez – például sporttevékenység végzése miatt – emelkedhet. Tudod, hol kaphatsz ezekből, amennyit csak kívánsz? A PEOPLE TEAM nyári fesztiváltáboraiban.

Nem beszélünk zöldségeket

Képzelj el egy 7–17 éveseknek szóló gyerekparadicsomot, ahol korlátlan mennyiségben ehetsz zöldséget és gyümölcsöt, a vizet ivókutakból töltheted a kulacsodba, a büfében pedig kedvezményes áron (50 PT-pontért) juthatsz teához reggeltől takarodóig, amikor csak akarod. A választék is meggyőző, tehát ne menzajellegre számíts, hanem zöld, fekete, rooibos- és gyümölcsteákra mindenféle ízben, az általad preferált ízesítéssel. A tábori büfében bögrerendszer működik: te is kiszolgálhatod magad, vagy kérheted a büféstől, ha úgy tartja kedved, egy bagett vagy pizzatallér kíséretében. Hol? A PEOPLE TEAM nyári táboraiban, 2021-ben a július 25–31., az augusztus 1–7. és az augusztus 8–14. közötti turnusokban.

Teaház a táborban? Miért ne?

A PEOPLE TEAM kecskeméti élménytáboraiban idén is tíz témacsomag és mintegy húsz szekció vár, amelyek között egyaránt található művészeti, informatika-, angoltábor, illetve sport- és kuktatábor. Ha a kulináris élvezetek rajongója vagy, mindenképp látogass el a KUKTÁK + CUKRÁSZOK táborainak egyikébe (klikk ide a részletekért), de ha elsősorban a folyékony bölcsesség, azaz a tea vonz, választhatod bármelyik tábort, mivel az esti – szabad – programok alatt lehetőséged nyílik részt venni a PT teaházi programjain, többek között a Szolgáltatóház (Kattints ide a videóért, hogy kóstolót kapj abból, mire számíthatsz!) eseményein. Mire vársz még? Jelentkezésre és teázásra fel!

AJÁNLOTT

Friss