Te is tehetsz a klímaváltozás ellen

Szekció
Védjük meg a Földet a PT-ben!

Vannak olyan emberek, akik vitatják a klímaváltozás tényét, de szerencsére nem mindenki vallja azt, amit Donald Trump. Földünk hőmérséklete ugyanis növekszik, a gleccserek olvadnak, egyre több természeti katasztrófa sújtja a világot, óránként száz állatfaj hal ki – és erről mi, emberek tehetünk. Már a kisgyerekekkel, apró lépésenként el lehet kezdeni a környezeti nevelést. Ezt támogatja a nemzetközi klímavédelmi akciónap is, amelyet minden évben május 15-én tartunk.

Gyakorlati tudnivalók egy helyen

Jó lenne, ha nem csupán évi egy napra redukálódna a tenni akarás. Habár ma már szinte a csapból is a környezetbarát megoldások ismertetése folyik, a gyakorlatban jóval ritkábban van lehetőségünk megismerkedni a háttérfolyamatokkal, mégpedig testközelből, élményszerű formában, számonkérés nélkül. A PEOPLE TEAM táboraiban mindez elérhető: a 7–17 év közötti gyerekek nyári fesztiváltáboraiban észrevétlenül okosodnak és tapasztalnak a résztvevők.

Nyári program zöldeknek is

Zöldnek vallod magad? Nem gondolod elégségesnek, hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet, hanem szeretnél még többet tenni a bolygónkért, leendő gyermekeidért, unokáidért és úgy általában: képbe kerülni azzal, hogy mi miért történik a világban, ráadásul nem vagy még 18 éves? Akkor a PEOPLE TEAM táborában a helyed. Hogy melyikben? A döntés rajtad és szüleiden áll, de ha érdekel a téma, akkor javasoljuk, hogy a KUTATÓK + KALANDOROK elnevezésű témacsomagból válogass az idei turnusok közül (július 25–31., augusztus 1–7., augusztus 8–14.).

Tuti táborok zöldeknek is

A PT zöld táborba elsősorban állat- és természetkedvelő fiatalokat várnak, a régészeti táborba pedig olyanokat, akiket foglalkoztat a régmúlt, és akár egy ásatáson is részt vennének. A kalandtáborba jelentkezők kincset kereshetnek, az Ocean Cleanup – Boyan Slat nevű szekcióba érkezők pedig a vizeinkről és azok tisztításáról tudhatnak meg többet a kiscsoportos, napközbeni foglalkozások alatt. Ha ahhoz van kedved, délután kutyát simogathatsz, csillagokat vizsgálhatsz, strandolhatsz vagy nagyokat sétálhatsz. A PT kecskeméti táborában ivókutak működnek – hozz magaddal kulacsot, hogy ezáltal is spórolj a felhasznált műanyag mennyiségével. Tetszik a tábor gondolata? Küldd el szüleidnek a jelentkezési lap linkjét (kattints ide hozzá), és győzd meg őket arról, hogy keresve sem találnának neked ennél jobb programot a nyárra.

AJÁNLOTT

Friss