Perpetuum mobile gyerekből
Szekció
Utolsó napi disco a PT-ben

Egy bizonyos kor után nehéz ellenállni a laptop és a tablet csábításának. Sok gyerek hajlamos a nyári szünet egy részét egy hűvös szoba mélyén tölteni a számítógépével szimbiózisban. A PEOPLE TEAM táborában elszakad a gyerkőc az elektronikus szerkentyűktől, sőt jó esetben a létezésükről is megfeledkezik.

Hogyan lehet ezt elérni? Izgalmas és a gyerekek igényeire szabott programválasztékkal. A MOZGÁS + RITMUS nevű kerettémán belül ugyanis a sport és a tánc is választható.

Választani

A sporttáborok 30-40 gyerek részvételével indulnak, és a mozgás megszerettetésén kívül fontos céljuk, hogy minél több sportágat kipróbálhassanak a résztvevők. Minden adott a sokszínűséghez: műfüves focipálya, strandröplabdapálya, kosárlabdapálya és teniszpálya is rendelkezésre áll. Ezenkívül minden táborba érkeznek meghívott vendégek, akik ritkábban űzött sportágakat mutatnak be, mint pl. a rögbi, a floorball, az aikido, capuiera. Nagy melegben alap a strand a kecskeméti csúszdaparkban, de a trambulinokon is ugrálhat bárki. Rossz idő esetén pedig várja a táborozókat kondi- és asztaliteniszterem is.

Kapcsolódni

A tábor elsősorban közösségi élmény. Nem minden gyerek egyformán ügyes vagy tehetséges minden sportágban. Van, aki a labdazsonglőr, ám távolugrásban már nem nyújt kiemelkedőt. Sőt, akinek kevés az önbizalma, csak félve próbálkozik bármivel. A táborban a csapatmunka és az összetartás a lényeg. A sporttanárok segítenek megtalálni azt a játékot, amelyben a legügyesebb a résztvevő. Minden apró sikernek közösen örül a csoport.

Ropni

Ez csak három a táncok közül, amelyeket kipróbálhatnak a táncoslábú táborozók. A turnusok végén pedig  jön a bemutató, amelyen az egész tábor részt vesz. Az előadásokat felvétele felkerül az internetre, de a szülők is ellátogathatnak a táborba, ha élőben szeretnék követni csemetéjük első fellépését. A koreográfiát közösen találja ki a csapat: a kezdőktől a profikig mindenkinek garantált élmény!

Zizegni

Aki nem délelőtti témának választja a sportot vagy a táncot, az sem csak a padban ücsörög egész nap. Délután és este változatos és mozgalmas programok várják a gyerekeket: trambulinok, akadálypálya, tábori olimpia, lovagi torna, bemutatók, meghívott művészek és előadók. A tábor egyik fő közösségi élménye a tábortánc, amelyet mindennap többszázan eltáncolnak legalább egyszer együtt. A telefonok és a tabletek általában a szekrényben lapulnak, csak esténként kerülnek elő a napi élménybeszámolók idejére.

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss