Villanyleó

Szekció
Kígyónézés a PT-ben

A WWF minden év márciusának utolsó szombatján, az óraátállítás előtti estén arra kéri a mozgalom támogatóit, hogy egy órára kapcsolják le a felesleges lámpákat és elektromos berendezéseket. A szimbolikus lekapcsolás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra, valamint a természeti értékek megőrzésének fontosságára és a fenntartható életmódra.

Magyarország 2008-ban…

…csatlakozott a kezdeményezéshez. A 2008-as föld órája eseményben 26 nagyváros és 300 kisebb város vett részt úgy, hogy kikapcsolták a városi díszkivilágítást és leoltották a közvilágítást számos helyen.

2021. március 27-én…

…is találkozhattál a figyelmeztetéssel szerte az interneten, miszerint 20:30 és 21:30 között jól teszed, ha lekapcsold otthon a világítást – az egész emberiség érdekében.

2009 volt…

…a Föld órája igazi világméretű debütálása. Közvélemény-kutatások szerint Magyarország lakosságának 67%-a hallott az akcióról, és 15%-a, vagyis mintegy másfél millió ember részt is vett benne. A világszerte csatlakozó 4000 településből 67 magyar volt, így hazánk a nemzetközi élmezőnyben végzett a csatlakozó városok számát tekintve.

A jövő nem 3600 mp, hisz…

…a kezdeményezés jelképes. A világjárvány miatt tavaly a WWF-ötlethez csatlakozó mintegy 190 ország digitálisan vett részt a Föld óráján. Most is lekapcsolták a városok díszkivilágítását 60 percre. Remek módja ez a figyelemfelkeltésnek, mindazonáltal az igazi változást az hozná el, ha szimbolikus tettek helyett az év minden napján úgy cselekednénk, hogy azzal lelassítsuk az éghajlatváltozás mértékét.

Igenis sokat…

…tehetsz te magad is: építs közösséget, zöldíts a környezeten, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, szigetelj, tömegközlekedj, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél frisset és hazait, egyél kevesebb állatit – ajándék a környezetnek és az egészségednek. Mindennap, minden héten, egész évben.

Jó hír, hogy…

…a környezettudatosság fejleszthető. Ha 7–17 éves vagy, illetve foglalkoztat a bolygónk és a tetteink következménye, akkor el kell jönnöd a PEOPLE TEAM nyári táborainak valamelyik egyhetes turnusára. A KUTATÓK + KALANDOROK szekcióban többek között a zöld táborban, illetve az Ocean Cleanup – Boyan Slat és a WWF által kínált témákkal foglalkozó szekciókban vehetsz részt.

Zölden…

…Kecskeméten: a PEOPLE TEAM 31. éve szervezi nyári táborait; idén július 25. és augusztus 14. között várják a fiatalokat. Fenti témáink ízelítőként szolgálnak, a tíz témacsomagon belül ugyanis húsz-harminc topik köré szerveződnek a táborok, amelyek között a WWF legfontosabb vállalásai és ajánlásai is megtalálhatók. Itt lehet rá jelentkezni.

Gyere, és mondd…

…el, te hogyan járulnál hozzá bolygónk tehermentesítéséhez! Találkozz hozzád hasonló érdeklődésű fiatalokkal, és változtassunk együtt környezetünkön – kis lépésekkel is eljuthatunk a fenntarthatóbb életvitelhez.

AJÁNLOTT

Friss