Villanyleó
Szekció
Kígyónézés a PT-ben

A WWF minden év márciusának utolsó szombatján, az óraátállítás előtti estén arra kéri a mozgalom támogatóit, hogy egy órára kapcsolják le a felesleges lámpákat és elektromos berendezéseket. A szimbolikus lekapcsolás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra, valamint a természeti értékek megőrzésének fontosságára és a fenntartható életmódra.

Magyarország 2008-ban…

…csatlakozott a kezdeményezéshez. A 2008-as föld órája eseményben 26 nagyváros és 300 kisebb város vett részt úgy, hogy kikapcsolták a városi díszkivilágítást és leoltották a közvilágítást számos helyen.

2021. március 27-én…

…is találkozhattál a figyelmeztetéssel szerte az interneten, miszerint 20:30 és 21:30 között jól teszed, ha lekapcsold otthon a világítást – az egész emberiség érdekében.

2009 volt…

…a Föld órája igazi világméretű debütálása. Közvélemény-kutatások szerint Magyarország lakosságának 67%-a hallott az akcióról, és 15%-a, vagyis mintegy másfél millió ember részt is vett benne. A világszerte csatlakozó 4000 településből 67 magyar volt, így hazánk a nemzetközi élmezőnyben végzett a csatlakozó városok számát tekintve.

A jövő nem 3600 mp, hisz…

…a kezdeményezés jelképes. A világjárvány miatt tavaly a WWF-ötlethez csatlakozó mintegy 190 ország digitálisan vett részt a Föld óráján. Most is lekapcsolták a városok díszkivilágítását 60 percre. Remek módja ez a figyelemfelkeltésnek, mindazonáltal az igazi változást az hozná el, ha szimbolikus tettek helyett az év minden napján úgy cselekednénk, hogy azzal lelassítsuk az éghajlatváltozás mértékét.

Igenis sokat…

…tehetsz te magad is: építs közösséget, zöldíts a környezeten, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, szigetelj, tömegközlekedj, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél frisset és hazait, egyél kevesebb állatit – ajándék a környezetnek és az egészségednek. Mindennap, minden héten, egész évben.

Jó hír, hogy…

…a környezettudatosság fejleszthető. Ha 7–17 éves vagy, illetve foglalkoztat a bolygónk és a tetteink következménye, akkor el kell jönnöd a PEOPLE TEAM nyári táborainak valamelyik egyhetes turnusára. A KUTATÓK + KALANDOROK szekcióban többek között a zöld táborban, illetve az Ocean Cleanup – Boyan Slat és a WWF által kínált témákkal foglalkozó szekciókban vehetsz részt.

Zölden…

…Kecskeméten: a PEOPLE TEAM 31. éve szervezi nyári táborait; idén július 25. és augusztus 14. között várják a fiatalokat. Fenti témáink ízelítőként szolgálnak, a tíz témacsomagon belül ugyanis húsz-harminc topik köré szerveződnek a táborok, amelyek között a WWF legfontosabb vállalásai és ajánlásai is megtalálhatók. Itt lehet rá jelentkezni.

Gyere, és mondd…

…el, te hogyan járulnál hozzá bolygónk tehermentesítéséhez! Találkozz hozzád hasonló érdeklődésű fiatalokkal, és változtassunk együtt környezetünkön – kis lépésekkel is eljuthatunk a fenntarthatóbb életvitelhez.

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss