A világ kicsiben
Szekció

A vakáció kitűnő, nélkülözhetetlen időszaka az évnek, amikor nemcsak friss barátságok köttetnek, hanem a régiek is elmélyülhetnek egy életre. Attól függően, milyen korú gyerekekről és fiatalokról van szó. A nyári szünet különleges helyszínei a nyári tábor: a szabadság és a jó értelemben vett egymásra utaltság okán talán a legnagyszerűbb élményeket kínálja.

Kalandcsomag

A legkitűnőbb táborok kínálta élményekből akár évekig építkezhetnek a táborozók. Ezek a táborok olyan szórakoztató programokkal kényeztetik a gyerekeket, amelyek olykor pénzben nem kifejezhető kincsekkel gazdagítják őket. „Mintha egészen máshol volnánk, egy olyan helyen, ahova eddig csak vágyakoztunk, de nem tudtuk, hogy tényleg létezik” – mondják ilyenkor a lelkes táborlakók, és nem véletlenül.

Kikapcsolódás

Sok-sok természetközpontú vagy természetközeli táborból válogathatunk, és tényleg: a táborszervezők többsége igyekszik odafigyelni a szabad levegőn töltött órák magas számára, sőt, a legideálisabb esetben a játékon és a szórakozáson kívül az oktatási programok is a természet lágy ölén, de legalábbis a szabadban zajlanak.

Tapasztalat

A nyári táborok egy más dimenzióba repítik a srácokat: új tapasztalatokat szereznek, jóval intenzívebbeket és színesebbeket, mint általában a suliban vagy otthon. Az eltérés a megszokottól elősegíti a komfortzónából való kilépést, az önállósodás folyamatát, jóllehet a táborozás fantasztikus csapatmunka is, amit nem kezdhetünk elég korán.

Kortársak

A szürke hétköznapok aligha nyújtanak lehetőséget a gyermeki én kiteljesedésére, ezért is kifejezetten inspiráló döntés a nyári táborok mellett voksolni: nem csupán a tuti programok miatt, hanem a társaságért is. Hol másutt lenne lehetőségünk akár több száz kortársunkkal együtt közösen eltölteni akár több hetet is egyfolytában?

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss