Lehet gluténmentes egy tábor?
'DENMÁS
Lehet gluténmentes egy tábor?

Egyre több gyereknek van valamilyen ételallergiája, ételintoleranciája. Bizony, egy tejallergiás vagy gluténérzékeny kisgyereknél akár egy lazábban vett étkezés is komoly következményekkel járhat, ezért a kecskeméti campuson tartott PEOPLE TEAM-táborokban mindent megteszünk, hogy kielégítsük a felmerülő speciális étkezési igényeket.

A PT-tábor jelentkezési lapján mindenki előre jelezheti, ha speciális étrendre van szüksége: lehet vegán, vegetáriánus gluténmentes, laktóz- vagy tejmentes étrendet igényelni. Továbbra is a táborozók egészsége a legfontosabb, ezért szigorúan ellenőrizzük, hogy valóban mindenki olyan ételt kap és fogyaszt, amire a szervezetének szüksége van.

Sok szülő nem engedi el táborba dietetikai szempontból kicsit „problémás” gyerekét, pedig ezzel csak tovább erősíti a „más vagyok”, „kilógok a sorból” érzést. Pedig szegény így is épp elégszer nem ehet a zsúrokon a közös tortából vagy az iskolai ünnepségen osztogatott mikuláscsomagból. Túlféltés helyett bizonyosodjunk meg arról, hogy csemeténk felelősségteljesen képviseli saját étkezési igényeit. Nem lehetünk mindig mellette – ilyen szempontból a táborozás nem sokban különbözik az iskolától.

ZABI DA KANKA

Nem kell félni, hogy éhezni fog bármelyik táborozó, hiszen gyümölcsöket (banánt, almát, narancsot, barackot) és répát, paradicsomot, uborkát, valamint salátákat tetszés szerinti mennyiségben és térítésmentesen fogyaszthatnak a nap folyamán bármikor. Ezen kívül még büfé is üzemel a tábor területén, ahol még bögrés leves, meleg bagett vagy pizzaszelet is kapható, és széles választékában mindenki találhat benne a fogára valót.A ZABI DA KANKA büfé logisztikai központ és megoldóhely is, ahol többek között üdítő, jégkrém, tea, csoki és sok minden más is állandóan rendelkezésre áll. A táborlakók PT-pontokkal vásárolhatnak, ez a fotós-vonalkódos rendszer biztosítja mindannyiunk értékeit.

Szélsőséges esetekre orvosi segítség

A tábor területén folyamatosan jelenlévő három orvos bármikor az allergiás gyerkőcök rendelkezésére áll, de nagyon lényeges, hogy az a táborozó, aki tudja, hogy hajlama van fulladással járó allergiás rohamra, azaz anafilaxiás sokkra, mindenképp szóljon erről az orvosoknak, illetve hozza magával az ilyen rohamok megszüntetésére alkalmas injekciót. Szerencsére ilyen vészhelyzet nem szokott előfordulni táborainkban, hiszen figyelünk egymásra, és a gyerekekbe vetett bizalom bennük is megszüli a szükséges és kívánt felelősségérzetet. Már a jelentkezési lap kitöltésénél is számtalan egészségügyi kérdést kell megválaszolni – a biztonságra hajtunk.

A PEOPLE TEAMprogramokban gazdag táborai 2005 óta Kecskemét (és az ország) egyik legjobb campusán kerülnek megrendezésre, ahol kosárlabdapálya, strandröplabdapályák, műfüves focipálya és teniszpályák, trambulinok, függőágyak, valamint óriási parkosított területek várják, hogy 2020-ban bevegyék őket a 30. jubileumi év táborozói.

AJÁNLOTT

Másfél hét szabadság

'DENMÁS
– Ez az! – hajította a sarokba hátizsákját hazaérkezve Zsófi. – Mitől vagy ennyire feldobva? – kérdezte Matyi.…

Haj, Villő!

'DENMÁS
– Képzeld, jött egy új kislány az oviba! – újságolta Nagypapának Matyi. – Tényleg? Hogy hívják? – Villő.…

Meteorológiai világnap

'DENMÁS
– Zsófikám! Add ide a kardigánomat, légy szíves! Megyek vásárolni, és a meteorológia hűvös, szeles időt jósolt. –…

Az éltető víz

'DENMÁS
Elgondolkodtatok már azon, hogy mit jelent számunkra a víz? Ha eddig még nem, itt az ideje, hogy március…

Friss