Mivel szórakoztasd?
'DENMÁS
Mivel szórakoztasd gyermekedet a karantén idején?

Családosként nehéz, különösen, ha tombol a nyár, te pedig otthonról dolgozol. Mihez kezdj a gyerekekkel? A digitális oktatáshoz hozzászokott, az sem lehetett könnyű menet, belekóstoltatok a közös tanulásba, most pedig itt a nyár. Nézd a jó oldalát: matekpéldák és évszámok sulykolása mellett a karantén lehetőséget teremtett arra, hogy jobban megismerjétek egymást, sőt egyes készségeitek is fejlődhettek. Lehet akár folytatni is…

Kreativitás kimaxolva

Kezdjetek valami egyszerűvel: rajzolással, festéssel, építéssel. Ezután jöhetnek a furfangosabb feladatok, műveitekhez pedig gyakorlatilag bármit fel tudtok használni. Szemétbe kidobandó anyagokból is lehet műalkotást készíteni, szóval térképezzétek fel a lakás és az udvar minden szegletét, csupán a képzelet szabhat határt. Persze nem mindenki kacsingat a képzőművészet felé, de énekelhettek, bűvésztrükköket is kipróbálhattok, vagy akár stand upcomedy előadónak állhattok. Megeshet, hogy te is tanulsz valami újat, miközben remekül fogtok szórakozni.

Táncolni például minden gyerek szeret. A kötetlen bugi a legjobb móka, ha viszont szeretnéd egy kicsit izgalmasabbá tenni a hétköznapokat, sajátítsatok el egy új tánctípust, a YouTube-on rengeteg oktatóvideót találsz magyarul is. Mindenképp segíts a gyerkőcödnek, támogasd, és nevessetek, ha valamelyikőtök elvéti a lépést. Te is vedd ki aktívan a részed az órákon, hiszen neked sem árt a testmozgás.

Nem bűn a mesenézés

Amikor már lefárasztott benneteket a mozgás és a kreatívkodás, jöhetnek a mesék. Ahelyett, hogy szabad utat engednél a kontrollálatlantabletezésnek, válassz tudatosan. Kisebbeknek ott a Nick Jr. csatorna kínálata és egy-egy Walt Disney-mese, a nagyobbakat pedig megismertetheted például a magyar népmesékkel és a Pixar animációs filmjeivel. Ne hagyd magára gyermekedet, mozizzatok együtt esténként.

A legfontosabb: beszélgessetek!

Tervezzétek meg a nyarat: ki hova menne kirándulni, kit szeretne meglátogatni. Beszéljetek olyan programokról, amelyek gyerekként is szórakoztatók, vesd fel a nyári tábor ötletét. A tapasztalt táborozók lelkesen fogadják a hírt, hogy idén is eltölthetnek egy bulis nyári hetet az otthonuktól távol, de egy visszahúzódóbb fiatal érdeklődését szintén felkeltheted néhány kedvcsináló videó közös megtekintésével és a megfelelő tematika kiválasztásával.

Tájékozódjatok együtt a lehetőségekről. Fedezzétek fel a napközis Zoo Tábort, az osztrák SprachCampet vagy az ottalvós PEOPLE TEAM izgalmas szekcióit. Utóbbi harmincadik éve várja a tartalmas szünidőt eltölteni kívánó 7-17 éves korosztályt Kecskeméten.

AJÁNLOTT

Éjféli koncert

'DENMÁS
Lilla az ajtón dörömbölt: – Hahó, Holmes! Ébredjen, kérem! Néhány perc múlva a hálóruhájában és kalappal a fején…

Az elkóborolt drón

'DENMÁS
Egy férfi mérgesen nyitott be a táborigazgató irodájába. – Miben segíthetek? – kérdezte a táborvezető, Zoli. – Hogy…

Friss