Nem csak a kisdiákoké a világ

Szekció
Nem csak a kisiskolásoké a világ

Gimnazista vagy és cikinek érzed a táborozást? Nem akarod általános iskolásokkal tölteni a vakációdat? Táborozni szerinted hülyeség, hiszen úgysem kínálnak semmi felnőttes témát? Ugyan már!

Ahogyan a vakáció sem csak a kisiskolásoké, úgy a nyári táborok sem. Nem kell lemondanod a táborozásról csak azért, mert betöltötted a tizenhatot. A PEOPLE TEAM több mint húsz szekciója között hemzsegnek a nagyobb kamaszoknak szóló témák és programok: előadások, workshopok, filmek, koncertek. A PT-táborokban a foglalkozások mellett fontos szerep jut a választható össztábori programoknak is. Míg a kisebbek játszanak, csúszdaparkba vagy vadasparkba látogatnak, addig a nagyobbak mindennapi és közéleti problémákról cserélnek eszmét. Az este tízkor kezdődő beszélgetéseknek majdnem mindegyike korhatáros, egy részük ráadásul csak tizennégy éven felettieknek szól.

A 14+ éjszakai programok már önmagukban is megállják a helyüket, de azért a foglalkozásokról se feledkezzünk meg! Melyek azok a szekciók, amelyeket érdemes a gimisek figyelmébe ajánlani?

Élő irodalom és kreatív írás

Ha már betöltötted a tízet, de még nem múltál el tizenhét, és szíved csücske az irodalom, a PEOPLE TEAM szervezői téged is várnak a tábor irodalmi alkotóműhelyébe. Ez a szekció tökéletes választás minden újonc és haladó pennaforgatónak, ám azoknak is, akik csak most kezdtek el érdeklődni az irodalom iránt. A workshopokon közös munkára, a kreatív feladatok óráján pedig egyéni alkotásra nyílik lehetőség. Azon túl, hogy a teidéhez hasonló érdeklődésű kortársakkal ismerkedhetsz meg, a táborban a magyar irodalom meghatározó alakjaival is találkozhatsz és eszmét cserélhetsz.

Drónépítők és -pilóták

Te is saját drónról álmodozol? Végre kaphatsz egyet! Sőt, tudunk jobbat: most meg is építheted! A TECH + JÖVŐ témacsomagon belül válaszd a drónépítést, és járj utána, hogyan lesz ezeregy apró kütyüből egyetlen repülő kütyü! A hét persze nem csak az építésről fog szólni, hiszen a repüléshez pilóták is kellenek. Sajátítsd el az alapokat a szimulátorok segítségével, aztán teszteld élesben a trükköket! Gyakorlásra a tábor után is van lehetőség, mert innen senki nem megy haza üres kézzel – legalábbis drón nélkül biztosan nem.

Youtubertábor

A youtubertábor a PEOPLE TEAM egyik legnépszerűbb szekciója, évről évre egyre többen jelentkeznek rá. Mindez annak is köszönhető, hogy egyre-másra ismert vloggerek látogatnak el a foglalkozásokra. A táborlakók tapasztalt youtuberek közreműködésével juthatnak el a témaválasztástól egészen az utómunkálatokig, illetve gyűjthetnek be tőlük tuti tippeket. Legyen szó akár kihívásokról vagy egy kérdezz-felelek videóról, itt végre rögzítheted az ötleteidet. A felszerelt stúdiótermek csak rád várnak, de ha a szabadban vagy a szobádban forgatnál, az se baj. Ha egy YouTube-csatorna elindításán gondolkozol, vagy csupán a követőid számát szeretnéd növelni, itt a helyed!

Média és film

A MOZGÓKÉP + MÉDIA témacsomagon belül, a youtuberszekció tőszomszédságában található a média- és filmtábor. Kicsit más, kicsit komolyabb, kicsit művészibb. A legjobb, ha már elmúltál tizenkettő. És mire számíthatsz? Kreatív ötletekre, mély beszélgetésekre, segítő kezekre, és alkotásra, alkotásra, no meg alkotásra. Ez a tábor tökéletes azoknak, akik a filmvilág iránt érdeklődnek: legyen szó akár rendezésről, forgatókönyvírásról, színészetről vagy operatőri munkáról. Egy kész anyaghoz persze mindegyik kell, éppen ezért elengedhetetlen a csapatmunka. Ha szükséged van valakire, aki felveszi az ötleteidet, vagy elmondja az általad írt párbeszédeket, ez a tökéletes választás. A PEOPLE TEAM-ben mindenki meg fogja találni a saját társaságát, de annak sem kell aggódnia, aki inkább egyedül dolgozna. Legyen a stáb egy- vagy többszemélyes, az oktatók mindenben segítenek.

Cash Flow

PEOPLE TEAM szervezői tizenhárom éves kortól ajánlják a Cash Flow és gazdasági tábort. Ebben a táborban aztán igazán ott kell lenned fejben. Pont olyan fontos a figyelem, mint a pénzügyi világban. Fedezd fel a sikeres vállalkozások apró titkait vagy a befektetés pszichológiáját! Ismerd meg a családod és az ország költségvetését! Merülj el az online kereskedés rejtelmeiben és ismerkedj meg a demószámlákkal! Ha nem is alakul minden táborozó pénzmágussá egyetlen hét alatt, az biztos, hogy tudatos vásárlóként tér majd haza. Az sem elhanyagolható eredmény, nem igaz?

AJÁNLOTT

Friss