Nyári gyerektábor: ezért hasznos
'DENMÁS
5 ok, amiért hasznos egy nyári gyerektábor

A márciustól nyárig tartó nagy várakozások után elérkezett végre a népszerű gyerektáborok ideje, amelyek közül nem mindig könnyű kiválasztani a legjobbat.

Néhány támpont alapján azonban már könnyebb eligazodni, milyen jellegű tábor való a fiataloknak. Bármilyen tematikát választunk, fontos tudni, hogy az alábbi pozitívumokkal gazdagíthatjuk gyermekeink életét:

Tudásszomj

Nem mindennap találkozhatnak a srácok olyan specifikus irányzatokkal, mint például a videójáték-tervezés, a robotika vagy az íjászat. A különböző tematikájú táborok bővíthetik a gyerekek érdeklődési körét, s akik egy-egy program alkalmával megtalálhatják azt a bizonyos dolgot, amit őszintén élveznek és szeretnek. Legyen szó sportolásról, hobbiról vagy hivatásról – mindenképpen pozitívum, ha olyan felfedezéseket tesznek, amelyeket mindenekelőtt a magukénak éreznek.

Képesség

A táborozás remek lehetőség a friss készségek felfedezésében. A táborozók sok esetben – ha például a a kreativitást és a művészeteket nézzük – ilyenkor szembesülnek először saját rendkívüli adottságaikkal. Ezért a legjobb nyári táborok egyfajta tehetséggondozást is nyújtanak.

Társaság

A táborlakók – ha nem is az első napon, ám a tábor végére biztosan – új szocializációs attitűddel rendelkeznek majd, ami az ott kialakult barátságokat más nézőpontból mutatja. Ezek a tábori kapcsolatok akár egy osztálytársi barátságnál is szorosabb kötődésekké is alakulhatnak. A felszabadult közegben könnyebben nyitnak egymás felé a gyerekek.

Önállóság

Mivel a gyerekek ilyenkor egyedül, azaz családi támogatás nélkül táboroznak, gyakrabban feltalálják magukat, ami elősegíti az önállósodás folyamatát. Ez egyrészt a komfortzónából való kilépést, másrészt a függetlenedés folyamatának elindítását jelenti.

Renomé

Az elismerés és a magabiztosság elképesztő módon összefüggenek, illetve egyik sem létezik a másik nélkül. A legtöbb jó tábor – így a PEOPLE TEAM-tábor is – alapfilozófiájában arra törekszik, hogy a lehető leginspirálóbb és legkülönlegesebb sikerélményeket biztosítsa a táborlakók számára. Ehhez számtalan feladatteljesítésre és rengeteg dicséretre van szükség, amelyek következtetésképpen folyamatosan táplálják az eltökéltséget, ami hosszú távon kulcsfontosságú a sikeres, boldog és derűlátó önbizalommal teli felnőttkorhoz.

AJÁNLOTT

Harcolni a háborúban

'DENMÁS
A gyerekek a nagyszüleik régi fényképeit nézegették. – Nagymama, ők kik ezen a fotón? – Az én szüleim, a ti…

Az elkóborolt újonc

'DENMÁS
Ms. Ágnes, az angoltáborosok vezetője kiabált, és kopogott Holmes ajtaján: – Holmes! Nyissa ki! Azonnal segítenie kell! A…

Pünkösdvasárnap

'DENMÁS
Zsófi és Matyi a nagyszüleikkel töltötték a pünkösdi hosszú hétvégét. Együtt elutaztak Nagymama és Nagypapa szülőfalujába. Ebben a…

Mennyit ehetünk?

'DENMÁS
– Nagymama, képzeld – mesélte Matyi –, Panni az oviban mindenki maradékát megeszi. Az óvó néni rá is…

Friss