Nyári gyerektábor: ezért hasznos
'DENMÁS
5 ok, amiért hasznos egy nyári gyerektábor

A márciustól nyárig tartó nagy várakozások után elérkezett végre a népszerű gyerektáborok ideje, amelyek közül nem mindig könnyű kiválasztani a legjobbat.

Néhány támpont alapján azonban már könnyebb eligazodni, milyen jellegű tábor való a fiataloknak. Bármilyen tematikát választunk, fontos tudni, hogy az alábbi pozitívumokkal gazdagíthatjuk gyermekeink életét:

Tudásszomj

Nem mindennap találkozhatnak a srácok olyan specifikus irányzatokkal, mint például a videójáték-tervezés, a robotika vagy az íjászat. A különböző tematikájú táborok bővíthetik a gyerekek érdeklődési körét, s akik egy-egy program alkalmával megtalálhatják azt a bizonyos dolgot, amit őszintén élveznek és szeretnek. Legyen szó sportolásról, hobbiról vagy hivatásról – mindenképpen pozitívum, ha olyan felfedezéseket tesznek, amelyeket mindenekelőtt a magukénak éreznek.

Képesség

A táborozás remek lehetőség a friss készségek felfedezésében. A táborozók sok esetben – ha például a a kreativitást és a művészeteket nézzük – ilyenkor szembesülnek először saját rendkívüli adottságaikkal. Ezért a legjobb nyári táborok egyfajta tehetséggondozást is nyújtanak.

Társaság

A táborlakók – ha nem is az első napon, ám a tábor végére biztosan – új szocializációs attitűddel rendelkeznek majd, ami az ott kialakult barátságokat más nézőpontból mutatja. Ezek a tábori kapcsolatok akár egy osztálytársi barátságnál is szorosabb kötődésekké is alakulhatnak. A felszabadult közegben könnyebben nyitnak egymás felé a gyerekek.

Önállóság

Mivel a gyerekek ilyenkor egyedül, azaz családi támogatás nélkül táboroznak, gyakrabban feltalálják magukat, ami elősegíti az önállósodás folyamatát. Ez egyrészt a komfortzónából való kilépést, másrészt a függetlenedés folyamatának elindítását jelenti.

Renomé

Az elismerés és a magabiztosság elképesztő módon összefüggenek, illetve egyik sem létezik a másik nélkül. A legtöbb jó tábor – így a PEOPLE TEAM-tábor is – alapfilozófiájában arra törekszik, hogy a lehető leginspirálóbb és legkülönlegesebb sikerélményeket biztosítsa a táborlakók számára. Ehhez számtalan feladatteljesítésre és rengeteg dicséretre van szükség, amelyek következtetésképpen folyamatosan táplálják az eltökéltséget, ami hosszú távon kulcsfontosságú a sikeres, boldog és derűlátó önbizalommal teli felnőttkorhoz.

AJÁNLOTT

Tökéletes öregkor

'DENMÁS
Vajon létezik ilyen? Lehet egyáltalán bármire azt mondani, hogy tökéletes? Használható ez a szó bármire? „Ilyen van, minden…

Borotvahab a kilincsen

'DENMÁS
– Láttátok, hogy mi történt? – kérdezte Laci nevetve. A többiek kérdő tekintettel bámultak rá. – Mi történt?…

Az eltűnt zoknik

'DENMÁS
– Gyertek, srácok! Ezt nézzétek meg! – rohant be a szobába Lehel. – Mi történt? – kérdezte a…

Sorozatnézés-tivornya

'DENMÁS
Netflix-függőség néven is emlegetik a népszerű streamingszolgáltatón keresztüli, túlzásba vitt filmnézést. A világon szinte mindenhol, számos eszközön használható…

Friss