Introvertált gyerek is jól érzi magát
'DENMÁS
Ahol még egy introvertált gyerek is jól érezheti magát!

Az introvertált gyerekek szorongóbbnak látszanak extrovertált társaiknál. Néha legszívesebben egész nap a szobájukban időznének. Imádnak egyedül festeni, építeni, bütykölni vagy elmerülni a virtuális világban. Nincs ezzel baj, hiszen nem vagyunk egyformák.

Ne ijedjünk meg, ha az ilyen srácoknál első blikkre megvalósíthatatlannak tűnik például a táborozás ötlete: nem kell állandóan csapatban tevékenykedni még egy nyári táborban sem. A PEOPLE TEAM táboraiban a megszállott betűfalók, az informatika szerelmesei vagy a programozás és a robotika kedvelői, illetve a fanatikus filmrajongók is jól érezhetik magukat. Idén három turnusból választhatnak: 2020. július 19–25., július 26. – augusztus 1., augusztus 2–8.

Táborozni mindenkinek jó?

„A befelé forduló gyerkőc bátortalanabb” – gondoljuk a legtöbben. Az ilyen beállítottságúak szívesen elvonulnak például egy könyvvel, aztán órákig elő sem bújnak a kuckójukból. Ellentétben az extrovertáltakkal kerülik a nyüzsgést, a zajt, és nem igénylik a barátok kiemelt figyelmét. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a hasonló érdeklődésű kortársakkal sem szívesen múlatják az időt. A PEOPLE TEAM olyan komplex tématáborokat hirdet, amelyekből bármelyik 7–17 éves kiválaszthatja a leginkább kedvére valót: akár heteket tölthet könyvmolyokkal, a régészet iránt érdeklődőkkel vagy robotépítőkkel. Az online kisfilmek is arról árulkodnak, hogy a PT-táborokban a legkülönfélébb vérmérsékletű gyerekek is jól érzik magukat.

A közösség jótékony hatása

Elképzelhető, hogy van, aki az első benyomások után legszívesebben hazamenne, ám ahogy telnek az első órák, ő is egyre jobban felenged. Megtapasztalja, hogy egy csapat nem feltétlenül túlpörgött örökmozgók, hanem sokkal inkább együttműködő egyéniségek gyülekezete, ahol mindenkinek adnak a véleményére. A csendes gyerekek szava sem csak otthon, de itt, ebben az új közösségben is sokat nyom a latban, ami növeli az önbizalmukat. Az azonos érdeklődési kör olyan erős közösséget kovácsol össze, amelyben végül mindenki jól fogja magát érezni.

Bízzunk benne!

A számtalan új élmény nagy valószínűséggel kimozdítja a gyereket a komfortzónájából, de ettől egyáltalán nem kell félteni. Mindenkinek szüksége van új tapasztalatokra, amelyeket beépíthet a személyiségébe. Ha a gyerek nem telefonál ránk, mi, szülők se zargassuk, bízzunk meg benne! Főként, ha olyan tábort választottunk, amely leköti őt, s ahol örömmel hódolhat a hobbijának. Egy-egy ilyen nyári tábor olyan ismeretekkel és benyomásokkal gazdagítja, amelyek mellett lassan elfelejtődik a tény, hogy mindezidáig úgy tűnt, gyerekünk nem szereti a társaságot. Lehet, hogy eddig csak elkerülték egymást a megfelelő partnerekkel! A kíváncsiság összehozza azokat a gyerekeket is, akik kiskorukban soha nem libikókáztak volna együtt a játszótéren. Egy táborban ugyanis bármi megtörténhet.

AJÁNLOTT

Játék hugival

'DENMÁS
Móni, a sporttáborosok egyik vezetője rémülten dörömbölt P. T. Holmes ajtaján. – Azonnal nyisd ki! Holmes kalapjában és ballonkabátjában…

Salsa: szósz vagy tánc?

'DENMÁS
P. T. Holmes, a PEOPLE TEAM-táborok történetének legnagyobb nyomozója kalapjában és ballonkabátjában a táborvezető, Ákos irodája felé igyekezett. A…

Digitális Témahét

'DENMÁS
Ebben az évben már kilencedik alkalommal rendezik meg a Digitális Témahetet. Idén április 8-tól 12-ig tart. Kiemelt figyelmet…

Friss