Nyomás a PT sporttáborába!

Szekció
Nyomás a PT sporttáborába

A sportnak számtalan jótékony hatása ismert, testi-lelki egészségünkhöz elengedhetetlen a rendszeres mozgás. Gyerekeinkkel érdemes már kicsi korukban megszerettetni a testmozgást, hogy felnőttként is a mindennapjaik része maradjon. Jóval kevesebbet mozgunk, mint évtizedekkel ezelőtt, a fiatalokat pedig a virtuális világ teszi próbára. A nyári szünet hosszú hónapjai alatt könnyebben ellustulnak, kevesebbet mozognak, naphosszat képernyő előtt gubbasztanak. A PEOPLE TEAM 1991 óta szervez 7–17 évesek számára sporttáborokat is. Idén is várják a fiatalokat az NJE campusán, Kecskeméten.

Egészséges test és lélek

A testmozgás mindenki számára fontos. A rendszeres testedzés erősíti a szívet, jót tesz a keringésnek, stabilizálja a vércukorszintet, ezzel csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát. A testmozgás megszabadít a súlyfeleslegtől, ami számos betegség kialakulásához vezethet. Mindamellett, hogy a fizikai aktivitás elősegíti a testi egészség fenntartását, a hangulatunkra és a lelki egyensúlyunkra is pozitívan hat.

Állandó mozgás és önbizalom

A rendszeresen sportoló fiataloknak fejlettebb az önértékelésük. Nem csupán azért, mert esetleg sorra nyerik a versenyeket, hanem mert tudják, hogy kiválóak és kitartóak valamiben, ami önbizalmat generál. A csapatsport ráadásul fejleszti a szociális készséget is: nagyszerű érzés, amikor a csapattársak bíznak a társakban, ha hisznek abban, hogy a következő meccsen mindenki belead apait-anyait – egymásért és a győzelemért. A sportos fiatalok nyáron is igénylik a mindennapos mozgást, egy remek sporttábor pedig rengeteg lehetőséget kínál.

Kezelhető kudarc és kitartás

A sport megtanít arra, hogy a sikerért meg kell küzdeni. Rendszert visz az életünkbe: a sportolók köztudottan kötelességtudóbbak, hisz a cél érdekében rengeteg általános élvezetről le kell mondaniuk. A versenyzők megtanulják a vereség elviselését is, amit idővel már nem csalódásként, hanem motivációként fognak fel: számukra egy vesztes meccs nem a világ vége, és kivétel nélkül mindig van tovább.

Fokozott koncentráció és önkontroll

A rendszeresen sportoló gyerekek nagyobb önfegyelemre képesek, mint azok a társaik, akik nem mozognak eleget. A szabályok betartásához, az edző utasításainak követéséhez összpontosításra és rendezettségre van szükség. Önfegyelem nélkül sem egyéni, sem csapatsportban nincs siker. Ez a képesség apránként alakul ki, ám aki sportol, ennek a folyamatnak a hozadékát az élet más területein is kamatoztathatja.

Vágj bele vagy folytasd! Barátokkal vakációzva…

AJÁNLOTT

Friss