Nyomás a PT sporttáborába!
Szekció
Nyomás a PT sporttáborába

A sportnak számtalan jótékony hatása ismert, testi-lelki egészségünkhöz elengedhetetlen a rendszeres mozgás. Gyerekeinkkel érdemes már kicsi korukban megszerettetni a testmozgást, hogy felnőttként is a mindennapjaik része maradjon. Jóval kevesebbet mozgunk, mint évtizedekkel ezelőtt, a fiatalokat pedig a virtuális világ teszi próbára. A nyári szünet hosszú hónapjai alatt könnyebben ellustulnak, kevesebbet mozognak, naphosszat képernyő előtt gubbasztanak. A PEOPLE TEAM 1991 óta szervez 7–17 évesek számára sporttáborokat is. Idén is várják a fiatalokat az NJE campusán, Kecskeméten.

Egészséges test és lélek

A testmozgás mindenki számára fontos. A rendszeres testedzés erősíti a szívet, jót tesz a keringésnek, stabilizálja a vércukorszintet, ezzel csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát. A testmozgás megszabadít a súlyfeleslegtől, ami számos betegség kialakulásához vezethet. Mindamellett, hogy a fizikai aktivitás elősegíti a testi egészség fenntartását, a hangulatunkra és a lelki egyensúlyunkra is pozitívan hat.

Állandó mozgás és önbizalom

A rendszeresen sportoló fiataloknak fejlettebb az önértékelésük. Nem csupán azért, mert esetleg sorra nyerik a versenyeket, hanem mert tudják, hogy kiválóak és kitartóak valamiben, ami önbizalmat generál. A csapatsport ráadásul fejleszti a szociális készséget is: nagyszerű érzés, amikor a csapattársak bíznak a társakban, ha hisznek abban, hogy a következő meccsen mindenki belead apait-anyait – egymásért és a győzelemért. A sportos fiatalok nyáron is igénylik a mindennapos mozgást, egy remek sporttábor pedig rengeteg lehetőséget kínál.

Kezelhető kudarc és kitartás

A sport megtanít arra, hogy a sikerért meg kell küzdeni. Rendszert visz az életünkbe: a sportolók köztudottan kötelességtudóbbak, hisz a cél érdekében rengeteg általános élvezetről le kell mondaniuk. A versenyzők megtanulják a vereség elviselését is, amit idővel már nem csalódásként, hanem motivációként fognak fel: számukra egy vesztes meccs nem a világ vége, és kivétel nélkül mindig van tovább.

Fokozott koncentráció és önkontroll

A rendszeresen sportoló gyerekek nagyobb önfegyelemre képesek, mint azok a társaik, akik nem mozognak eleget. A szabályok betartásához, az edző utasításainak követéséhez összpontosításra és rendezettségre van szükség. Önfegyelem nélkül sem egyéni, sem csapatsportban nincs siker. Ez a képesség apránként alakul ki, ám aki sportol, ennek a folyamatnak a hozadékát az élet más területein is kamatoztathatja.

Vágj bele vagy folytasd! Barátokkal vakációzva…

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss