5 kell-könyv tízéveseknek
Szekció
5 könyv, amelyet minden tízévesnek érdemes elolvasni

A szülőknek nem szabad feladniuk, és nem kell belenyugodniuk, ha úgy tűnik, hogy gyermekük ki nem állhatja az olvasást. Érdemes újabb és újabb köteteket bedobni, hogy a srácok rájöjjenek: az igazi gyermekkönyv-birodalom a kötelező olvasmányokon túl kezdődik.

Legfontosabb válogatási szempont: mindig korosztálynak megfelelő történetet adjunk gyermekeink kezébe!

1) Csukás István: Nyár a szigeten

Palánk, Bádogos, Csepcsányi három társukkal életükben először szülői felügyelet nélkül indulnak táborozni. Ám ez még nem minden: számháborúzásba kezdenek, amibe már a falubeliek is bekapcsolódnak. A könyv a korosztály számára praktikus, nagyobb betűmérettel és sorközzel is megjelent, igazi nyári olvasmány, amely után nem kell majd kétszer mondani a gyereknek, hogy nyomás kempingezni!

2) Elisabetta Gnone: Olga, a papírlány – A különleges utazás

Felnőttek számára is élvezhető mesevilágba repít a kiskamaszokat megcélzó fejlődésregény, amely a tinédzserek legfontosabb témáját és küzdelmét, önmagunk elfogadását járja körül közhelyek nélkül, sok kalandba és csínytevésbe csomagolva. A papírlány modern Dorothynak is tekinthető, aki saját maga varázslója, Óza keresésére indul, hogy igazi kislánnyá változtassa.

3) Marc-Uwe Kling: A nap, amikor a nagymama tönkretette az internetet

Már cím is mosolyt csal az arcunkra, és a világháló veszélyeiről szóló posztmodern mese nem véletlenül vezette az Amazon gyerekirodalmi toplistáját sem. Vajon mi történik a világgal, és mi lesz Tiffani családjával azon a napon, amikor senki sem tud internetezni? Egy biztos: olyan kalandokban lesz részük, amelyekre örökké emlékezni fognak.

4) Berg Judit: Drifter – A darknet árnyékában

Alma, Drifter, Félix és Bella egy különös nyári délutánon új világba csöppennek, és azt sem tudják, valaha visszajuthatnak-e még a saját hétköznapi életükbe. Sokszor csak sakkrejtvények megfejtésével juthatnak túl az akadályokon, de az olvasó sakktudás híján is élvezi majd a történéseket, és a könyvből megtanulja, hogy nemcsak az életben, hanem még a sakktáblán sem minden fekete-fehér.

5) Joanne Kathleen Rowling: Harry Potter sorozat

Ezzel a népszerű hét regénnyel biztosan nem lő mellé senki, hisz az első kötet 1997-es megjelenése óta lassan két generáció nőtt fel a roxforti varázslótanonc fordulatos történetein. Gyerekek százezrei ezektől a könyvektől váltak egy csapásra az olvasás szerelmeseivé világszerte. Harry Potter tizenegy évesen kerül távol az otthonától, ezért már csak életkora és gondolkodása miatt is ideális olvasmány a tízéves gyerekek számára.

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss