Vakáció itthon és külföldön

Szekció

Ó! Ió! Ció! De hol legyen idén a vakáció? Alig kezdődik el az új év, máris azon töprengünk, hogyan és hol töltsük a nyári szabadságot. Itthon vagy külföldön? Vízparton vagy inkább a hegyekben? A kikapcsolódás ráadásul nem csak a szülőké, a családi nyaraláson túl a gyerekekre is gondolni kell. Egy sor kérdés áll tehát előttünk már a téli hónapokban, amely igyekszünk minél gyorsabban megoldást találni.

Nyaralás itthon

Magyarország legkedveltebb nyaralóhelyei közé sorolhatjuk a Balatont, a Velencei tavat, a Mátra és a Bükk hegyvidékét. Hazánk a közismert úti célok mellett számos olyan gyöngyszemet rejteget, amely csak arra vár, hogy felfedezzék. Gondoljunk akár a fertőrákosi kőfejtőre, a Szigetközre vagy akár a Megyer-hegyi tengerszemre. A páratlan látványosságok ráadásul azt a többletértéket hordozzák magukban, hogy turistaként is otthon érezhetjük magunkat.

Az új tájakon megismerhetünk új hagyományokat is, amelyeket a közös szokásaink egészítenek ki. Ez az élmény pedig jelentősen kevesebbe kerül, mint egy külföldi utazás. A belföldi nyaralás vitathatatlan előnye továbbá az egyszerűsége is. Nem ütközünk nyelvi akadályokba, könnyebben tájékozódunk, és összességében sokkal nyugodtabban vághatunk bele az utazásba, amit esetleg rokonlátogatással is összekapcsolhatunk.

Természetes, hogy a legtöbb gyerek – főleg a tizenévesek! – nem csak a szüleik társaságában szeretnék tölteni a vakációt. Ma már számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy az érdeklődésüknek, kedvüknek megfelelő napközis vagy bentlakásos táborban kikapcsolódjanak. A megbízható táborszervezők, mint az English4life, a MindenKid, a PEOPLE TEAM, a Funside vagy a Holiday-Maker évről évre színesítik programjaikat, ahol a kicsik és nagyok is megtalálhatják a nekik tetsző kalandokat, akár többhetes turnusokban.

Vakáció külföldön

Bár hazánk szebbnél szebb látnivalókkal szolgál, mégis sokszor választjuk a külföldi nyaralást. Az úti célok között egyre inkább nemcsak európai, de egzotikus országok is szerepelnek. Ezzel már el is mondtuk a legfontosabb érvet a külföldi utazás mellett: új kultúrák, új ízek, új élmények felfedezése. Ki ne szeretné megismerni az idegen szokásokat vagy megkóstolni a helyi specialitásokat? Egy hosszabb nyaralás során a művészeti és gasztronómiai élvezetek mellett ráadásul nyelvtanulásra is időt keríthetünk. A más országokban megszervezett, gyerekeket és fiatal felnőtteket is fogadó táborok szintén a nyelvtudás elmélyítését célozzák. Az idegen kifejezések elsajátítása később mindenképpen hasznunkra válhat, hiszen sosem tudhatjuk, mikor térünk vissza kedvenc nyaralóhelyünkre.

AJÁNLOTT

Friss