Vakáció itthon és külföldön
Szekció

Ó! Ió! Ció! De hol legyen idén a vakáció? Alig kezdődik el az új év, máris azon töprengünk, hogyan és hol töltsük a nyári szabadságot. Itthon vagy külföldön? Vízparton vagy inkább a hegyekben? A kikapcsolódás ráadásul nem csak a szülőké, a családi nyaraláson túl a gyerekekre is gondolni kell. Egy sor kérdés áll tehát előttünk már a téli hónapokban, amely igyekszünk minél gyorsabban megoldást találni.

Nyaralás itthon

Magyarország legkedveltebb nyaralóhelyei közé sorolhatjuk a Balatont, a Velencei tavat, a Mátra és a Bükk hegyvidékét. Hazánk a közismert úti célok mellett számos olyan gyöngyszemet rejteget, amely csak arra vár, hogy felfedezzék. Gondoljunk akár a fertőrákosi kőfejtőre, a Szigetközre vagy akár a Megyer-hegyi tengerszemre. A páratlan látványosságok ráadásul azt a többletértéket hordozzák magukban, hogy turistaként is otthon érezhetjük magunkat.

Az új tájakon megismerhetünk új hagyományokat is, amelyeket a közös szokásaink egészítenek ki. Ez az élmény pedig jelentősen kevesebbe kerül, mint egy külföldi utazás. A belföldi nyaralás vitathatatlan előnye továbbá az egyszerűsége is. Nem ütközünk nyelvi akadályokba, könnyebben tájékozódunk, és összességében sokkal nyugodtabban vághatunk bele az utazásba, amit esetleg rokonlátogatással is összekapcsolhatunk.

Természetes, hogy a legtöbb gyerek – főleg a tizenévesek! – nem csak a szüleik társaságában szeretnék tölteni a vakációt. Ma már számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy az érdeklődésüknek, kedvüknek megfelelő napközis vagy bentlakásos táborban kikapcsolódjanak. A megbízható táborszervezők, mint az English4life, a MindenKid, a PEOPLE TEAM, a Funside vagy a Holiday-Maker évről évre színesítik programjaikat, ahol a kicsik és nagyok is megtalálhatják a nekik tetsző kalandokat, akár többhetes turnusokban.

Vakáció külföldön

Bár hazánk szebbnél szebb látnivalókkal szolgál, mégis sokszor választjuk a külföldi nyaralást. Az úti célok között egyre inkább nemcsak európai, de egzotikus országok is szerepelnek. Ezzel már el is mondtuk a legfontosabb érvet a külföldi utazás mellett: új kultúrák, új ízek, új élmények felfedezése. Ki ne szeretné megismerni az idegen szokásokat vagy megkóstolni a helyi specialitásokat? Egy hosszabb nyaralás során a művészeti és gasztronómiai élvezetek mellett ráadásul nyelvtanulásra is időt keríthetünk. A más országokban megszervezett, gyerekeket és fiatal felnőtteket is fogadó táborok szintén a nyelvtudás elmélyítését célozzák. Az idegen kifejezések elsajátítása később mindenképpen hasznunkra válhat, hiszen sosem tudhatjuk, mikor térünk vissza kedvenc nyaralóhelyünkre.

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss